3 liter víz
3 kg cukor
3 db citrom
3 marék citromfű
3 dkg citromsav
Egy nagy edényben összekevertem az összes hozzávalót, 24 órát állni hagytam, majd a forrástól számított 5 percig főztem, a tűzről levéve pedig hozzáadtam egy késhegynyi nátrium-benzoátot (biztos, ami biztos). Forrón üvegekbe töltöttem (szűrtem), és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Réti Andrásné Judit receptje.
Két deciliter kókusztejet mixerezz össze két evőkanál zabpehellyel, egy banánnal és egy kis fahéjjal! Szórd meg a tetejét egészséges zsírokban és fehérjékben gazdag mandulával!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Shakerbe teszem a durvára összetört jeget. 2. Ráöntöm a szörpöt és a tojásfehérjét. 3. Gyorsan összerázom, hogy a tojásfehérje jól elkeveredjen. 4. Végül felöntöm te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a kakaóport a cukkorral és a sóval. Add hozzá a tejet, s melegítsd addig, amíg fel nem olvad a cukor. Ezután add még hozzá a tejszínt, a fahéjat és a vaníliát. Melegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot egy lábasba szórjuk a sóval, majd közepes lángon sötét színű karamellt olvasztunk belőle. A tejet, a whiskyt és a habtejszínt egy másik lábasban felforrósítjuk, óvatosan a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű