3 liter víz
3 kg cukor
3 db citrom
3 marék citromfű
3 dkg citromsav
Egy nagy edényben összekevertem az összes hozzávalót, 24 órát állni hagytam, majd a forrástól számított 5 percig főztem, a tűzről levéve pedig hozzáadtam egy késhegynyi nátrium-benzoátot (biztos, ami biztos). Forrón üvegekbe töltöttem (szűrtem), és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Réti Andrásné Judit receptje.
A gyümölcsöket megmossuk, a cseresznyét kimagozzuk, és jól összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a tejet, a fahéjat, a citromlevet, és ha szükséges, ízlés szerint édesíthetjük...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA barackot meghámozzuk, eltávolítjuk a magját, majd mixerbe rakjuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és krémesre keverjük. Jól lehűtve fogyasszuk.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű1 A fekete ribizlit megtisztítjuk, hideg vízzel leöblítjük. Széles szájú, jól zárható befőttesüvegbe tesszük, fakanállal kissé összetörjük, és ráöntjük a vodkát. 2 Az üveget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz a jó a szörpökben, hogy roppant egyszerűen elkészíthetőek. Nincs ez másként a bodzaszörppel sem. Annyi a dolgunk, hogy a frissen szedett virágernyőket amennyire csak lehet, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű