50 dkg darált háztartási keksz
5 evőkanál kakaópor
3 evőkanál Extra Jam (baracklekvár)
1 evőkanál rum
5 dkg vaj
5 evőkanál porcukor
kb 3 dl tej
A krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 teáskanál vaníliakivonat
5 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 kávéskanál olaj
Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán 20*30 cm-es lapokat nyújtok belőle. Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.
1. A kakaóból, a cukorból és a vízből sűrű mártást főzünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a vajat.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet kis darabokra törjük, összekeverjük a RAMA-val, a kakaóval és a porcukorral. Az elkészült masszát zsírpapírba csavarjuk, majd dermedés után szeleteljük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tésztát állítjuk össze. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Becsoma...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesElkészítés: 1. A tojássárgáját a zsírral, porcukorral és a megmosott/reszelt citrom héjával habosra kavarjuk. 2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejjel összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű