50 dkg liszt
15 dkg margarin
2,5 dkg élesztő
6 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej
kenés:1 tojás
töltelék:1,5 kg alma
3 tk .fahéj
20 dkg cukor
Élesztő,1 ek.cukor, tej futtatni.
Liszt, margarin, tojás, cukor, futtatott élesztő,tej dagasztani. 1 óra keleszteni,3 felé osztani.
Almát lereszelni,bele fahéj,cukor.
A tésztát fél cm vastagra nyújtani,tölteni. 3 oldalt kicsit behajtani és szorosan feltekerni.Tojássárgával lekenni,hosszába,fél óra pihenés.
Keresztbe lekenni tojásfehérjével és hidegre tenni,ettől lesz márványos./nem hűtő/.Megszurkálni.
180 fok kb .40 perc
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. Kisebb méretű, sütőpapír...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból sűrű piskóta tésztát kavarunk.Kikent lisztezett tepsibe tesszük kelesztjük . Mikor megkelt megkenjük lekvárral megszórjuk dióval,és rátesszük a 4 db tojás f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromot lereszeljük a levét kinyomjuk.A liszeta sötőporral és a keményítővel összekeverjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citomhéját és levét valamin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát fél cm vastagságúra nyújtom, majd kb 15 cm-es háromszögekre vágom A három szögek csúcsával szemközti oldalra egy evőkanál lekvárt, és egy kocka csokit helyezek, majd felt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű