Családireceptkönyv.hu

451. Almás bejgli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
15 dkg margarin
2,5 dkg élesztő
6 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej
kenés:1 tojás
töltelék:1,5 kg alma
3 tk .fahéj
20 dkg cukor

Elkészítés:


Élesztő,1 ek.cukor, tej futtatni.
Liszt, margarin, tojás, cukor, futtatott élesztő,tej dagasztani. 1 óra keleszteni,3 felé osztani.
Almát lereszelni,bele fahéj,cukor.
A tésztát fél cm vastagra nyújtani,tölteni. 3 oldalt kicsit behajtani és szorosan feltekerni.Tojássárgával lekenni,hosszába,fél óra pihenés.
Keresztbe lekenni tojásfehérjével és hidegre tenni,ettől lesz márványos./nem hűtő/.Megszurkálni.
180 fok kb .40 perc

451. Almás bejgli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pillekönnyű grízes-túrós 2
Pillekönnyű grízes-túrós 2

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. Kisebb méretű, sütőpapír...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rác pite
Rác pite

A tészta hozzávalóiból sűrű piskóta tésztát kavarunk.Kikent lisztezett tepsibe tesszük kelesztjük . Mikor megkelt megkenjük lekvárral megszórjuk dióval,és rátesszük a 4 db tojás f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Citromos karikák
Citromos karikák

A citromot lereszeljük a levét kinyomjuk.A liszeta sötőporral és a keményítővel összekeverjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citomhéját és levét valamin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Krémes kroissant levelestésztából
Krémes kroissant levelestésztából

A tésztát fél cm vastagságúra nyújtom, majd kb 15 cm-es háromszögekre vágom A három szögek csúcsával szemközti oldalra egy evőkanál lekvárt, és egy kocka csokit helyezek, majd felt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk