menu

Családireceptkönyv.hu

451. Almás bejgli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
15 dkg margarin
2,5 dkg élesztő
6 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej
kenés:1 tojás
töltelék:1,5 kg alma
3 tk .fahéj
20 dkg cukor

Elkészítés:


Élesztő,1 ek.cukor, tej futtatni.
Liszt, margarin, tojás, cukor, futtatott élesztő,tej dagasztani. 1 óra keleszteni,3 felé osztani.
Almát lereszelni,bele fahéj,cukor.
A tésztát fél cm vastagra nyújtani,tölteni. 3 oldalt kicsit behajtani és szorosan feltekerni.Tojássárgával lekenni,hosszába,fél óra pihenés.
Keresztbe lekenni tojásfehérjével és hidegre tenni,ettől lesz márványos./nem hűtő/.Megszurkálni.
180 fok kb .40 perc

451. Almás bejgli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Havas Tátra
Havas Tátra

A vizet a margarinnal felforralom és hozzákeverem a lisztet. Addig keverem, amíg összeáll (kb 2 perc), majd egyenként alaposan eldolgozva hozzáadom a tojásokat.. Elosztom a tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Bögrés almás
Bögrés almás

Az egész tojásokat a cukorral habosra kevertem,majd a többi hozzávalókat is hozzá kevertem az alma kivételével. A reszelt almát utolján óvatosan egy fakanállal bele kevertem. Jöh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gesztenyés mascarponés piskóta (Sóbors)
Gesztenyés mascarponés piskóta (Sóbors)

Készítsük el a piskótát. A tejszínből verjünk kemény habot. A tejfölt, a gesztenyemasszát, a porcukrot, a rumaromát és a mascarponét keverjük simára, majd óvatosan forgassuk bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Gyümölcsös őzgerinc - sütés nélkül
Gyümölcsös őzgerinc - sütés nélkül

1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeálljon a massza, d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk