2 csirkemell, 30 dkg karfiol, 2 tojás, reszelt sajt, kévés tej, 2 evőkanál tejföl, fűszerek: só, bors, ételízesítő
A kis darabokra szétszedett karfiolrózsákat sós, vegetás vízben félpuhára főzzük, / puha legyen, de ne essenek szét a rózsák /.
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, kicsi olajon elősütjük, hogy egy kis színt kapjon.
A tojást felverjük, belekeverjük a tejfölt, a reszelt sajt felét, sóval, borssal, vegetával ízlés szerint fűszerezzük .
Tűzálló kivajazott tálba rakjuk egymás mellé a húst, ráhalmozzuk a megfőtt karfiolt, leöntjük a tojásos keverékkel, megszórjuk a maradék sajttal, majd sütőben összesütjük .
A krumplit héjastul főzzük meg, még forrón húzzuk le a héját, törjük át, majd hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a tojást, a sót és annyi lisztet, hogy éppen összeálljon, de ne ragadjon....
Elkészítési idő: 30 perc + 1 óra Nehézség: Könnyű2 személyre. 1 nagy fej hagymát1 ek vajon ledinszteltem, rádobtam a csirkemellet, kb 40 dkg-t, fehéredésig pirítottam, arra 2 ek mézet, 3 ek mustárt, abban is jól összefőztem, besű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfelolvasztott tésztát kinyújtom vékonyra, bőségesen megkenem mustárral, ráreszelem a füstölt sajt háromnegyedét, kb. 10x10-es kockákra vágom, mindegyik közepére nyomok egy adag fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy alacsony falú edényben olívaolajat hevítünk és ebben megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Kb. 10 perc pirítás-párolás után hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a hámozott par...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű