Családireceptkönyv.hu

Majonézes tésztasaláta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A recept pedig a következőképpen hangzik:

Hozzávalók (a fenti fotón látható üvegtálnyi adaghoz):
- 25-30 dkg Gyermelyi szarvacska tészta
- 1 doboz 450 g-os tejföl
- 320 g (2 db 160 g-os) majonéz
- mustár
- cukor
- őrölt bors
- 4-5 db csemege uborka
- 2 kicsi vagy 1 nagy alma
- 1 doboz konzerv kukorica
- snidling vagy újhagyma

Elkészítés:


A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és kihűtjük. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. A kukoricát lecsepegtetjük, az uborkát szintén kockára vágjuk. Az újhagymát karikázzuk, a snidlinget felaprítjuk. Mindezeket egy nagy tálban összekeverjük.

A majonézt kikeverjük a tejföllel és ízlés szerint mustárral, cukorral, borssal (Judit javaslata szerint pl. 2 evőkanál mustár, 1,5 evőkanál porcukor, fél mokkáskanál őrölt bors). Természetesen lehet házi majonézből is csinálni.

A tésztás keverékhez hozzáadjuk a majonézes-tejfölös mártást és alaposan összevegyítjük. A tetejét snidlinggel díszíthetjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Judit megjegyzése: "Érdemes akár egy éjszakát is állni hagyni, úgy jobban összeérnek az ízek. Fontos, hogy jó minőségű legyen a tészta, mert a vacak szétfővősből nem az igazi. :)".

Trükkök, tippek, praktikák:


Az elmúlt hetekben kétszer is volt szerencsém megkóstolni ezt a finom, majonézes tésztasalátát. Már többen is várjátok a receptjét, amit sikerült megszereznem, ezért gyorsan közzé is teszem.

Először keresztmamám készítette el a családi kerti partira. Olyan aranyos és lelkes volt, Imit titokban odahívta magához a konyhába, hogy kóstolja meg, szerinte ízleni fog-e nekem. Hát persze, hogy ízlett! Hiszen csupa olyan dolog van benne, amit szeretek. Ráadásul nemcsak az én, hanem a családom többi tagjának is elnyerte a tetszését, így biztos, hogy én is meg fogom csinálni.

Majonézes tésztasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
APERITIVE
APERITIVE

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplisaláta húsvétra(13 féle)
Krumplisaláta húsvétra(13 féle)

Dán burgonyasaláta: A burgonyát héjában megfőzzük. Meghámozzuk és felkarikázzuk. A kefirt elkeverjük a porcukorral, a mustárral, a felkarikázott újhagymával és az apróra felvágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Joghurtöntetes csicseriborsó-saláta
Joghurtöntetes csicseriborsó-saláta

A csicseriborsót hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük. Egy edénybe tesszük. A hagymát kockákra, a paradicsomokat négybe, a zellerszárakat kockákra vágjuk. A mentát apróra vágjuk. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marokkói répasali
Marokkói répasali

Répát hasábokra vágtam, kevés sós vízben forrástól számítva 5 percre a darabolt fokhagymával főztem fedő alatt, leszűrtem, fűszereztem, mikor langyosra hűlt, olajjal meglocsoltam

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk