60 dkg főzőkolbász
12 db főtt tojás
1 kg burgonya
10 db nyers tojás
0,5 l tejföl
ételízesítő
só
bors
A burgonyát héjában megfőzöm, majd karikára vágom. A kolbászt és a megfőzött tojásokat felszeletelem, egy tűzálló edényben szép sorban lerakom. Elkezdem rétegezni a burgonyát, a főtt tojást, a kolbászt, Az egészet meglocsolom a szósszal, majd tovább rétegezem, amíg el nem fogynak. A lényeg, hogy a tetejére burgonya kerüljön. A megmaradt szósszal meglocsolom az egészet, és húsz percig sütöm a 200 fokra előmelegített sütőben.
Szósz készítése
A felvert tojáshoz hozzáadom a tejfölt, ételízesővel, pici sóval, borssal ízesítem, majd az egészet jól elkeverem.
Ez a szuper magyaros fogás ebédre és vacsira is tökéletes, éhes pedig biztos nem maradsz utána, hiszen rendkívül kiadós. Bon apettit!
Nincs időd hosszas órákat a konyhában tölteni? Kéne pár gyorsan összedobható fogás, ami megkönnyíti a rohanós napokat? Ha igennel válaszoltál a kérdésekre, akkor lapozz a következő oldalra, ahol mutatunk Neked két szuper és laktató megoldást, ami még az őrült napirendbe is belefér!
A fűszereket egy edénybe összekevertem. A húsokat a sütés előtti napon a Pataki tálba egymásra helyeztem, minden sort megkentem a fűszeres keverékkel. Hűtőbe tettem. Másnap ráöntö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt izzítsátok be 200 fokra. A zöldségeket vágjátok nagyobb darabokra és kevés olajon kezdjétek el párolni egy serpenyőben. Kevés só és bors mehet rá. A tojásokat lazán verjéte...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz újkrumplit tisztítsuk meg és vágjuk félbe. A gombát is tisztítsuk meg, szeleteljük fel. Tegyük a lábasba az olajat, melegítsük fel, majd dobjuk rá a vöröshagymát és karikára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű