Családireceptkönyv.hu

Nescafés, krémes sütemény Forrás: http://webcukrasz


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db tojás
8 evőkanál cukor
2 evőkanál nescafé (folyékony állagban, vízben oldva)
2 evőkanál víz
8 evőkanál finomliszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csipet só

A krémhez:

3 db tojássárgája
4 evőkanál cukor
2 vaníliás cukor
1 vanília aroma
4 dl tej
4 evőkanál liszt
15 dkg vaj


A habhoz:3 tojásfehérje
15 dkg cukor

A tetejére:

2-3 evőkanál nescafé granulátum




A felső lap locsolásához:
3 cl feloldott nescafé és rumaroma keveréke


Elkészítés:





A piskótához:

4 db tojás
8 evőkanál cukor
2 evőkanál nescafé (folyékony állagban, vízben oldva)
2 evőkanál víz
8 evőkanál finomliszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csipet só

A krémhez:

3 db tojássárgája
4 evőkanál cukor
2 vaníliás cukor
1 vanília aroma
4 dl tej
4 evőkanál liszt
15 dkg vaj

A habhoz:

3 tojásfehérje
15 dkg cukor

A tetejére:

2-3 evőkanál nescafé granulátum

A felső lap locsolásához:



3 cl feloldott nescafé és rumaroma keveréke

A tojásfehérjéket egy csipet sóval, a cukorral kemény habbá verjük.Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a nescafét, a vizet. A lisztet a kakaóport, sütőport elkeverjük. Tovább keverjük, majd fokozatosan hozzá keverjük a sütőporos, kakaós lisztet.A tészta masszát elfelezzük.Külön két lapot sütünk, 175 °C-ra melegített sütőben, 22×34 cm-es tepsiben.Egyben is megsüthetjük, de ekkor vízszintesen ketté vágjuk.
Krém készítés:A tojás sárgákat a cukrokkal, tejjel, aromával, liszttel csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük.Tűzről levéve hozzá keverjük a vajat.Kihűtjük, majd krémesre jól kihabosítjuk.A kihűlt egyik lapot egy tálcára tesszük.Rákenjük a krémet, befedjük a másik lappal.A tetejét rumaromás kávéval meglocsoljuk egy ecset segítségével.A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a tetejére simítjuk.Egy villával megcifrázhatjuk. Nescaféval megszórjuk. (A nescafét a habba is keverhetjük).



Trükkök, tippek, praktikák:


Nálam 6 tojásfehérje van a tetején, mivel a pogácsáktól megmaradt 3. Így

magasabb lett a hab a tetején.

Nescafés, krémes sütemény  Forrás: http://webcukrasz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyszerű Rákóczi-túrós
Egyszerű Rákóczi-túrós

Elmorzsoltam a kockára feldarabolt hideg vajat a liszttel, majd a cukrot, a tojássárgáját is hozzágyúrtam. Amennyire tudtam, gombóccá tapasztottam, folpack fóliába csomagolva kissé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Piskóta kókuszreszelékből
Piskóta kókuszreszelékből

A kókusztejgyártásnál maradt kókuszreszelékem, kb. 15 dkg.Gondoltam, sütök belőle egy csokis valamit kisfiamnak.6 tojást szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem géppel.Ebb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Gőzgombóc szilvalekváros töltelékkel
Gőzgombóc szilvalekváros töltelékkel

A margarint megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot és a tejet. Kikeverjük a tojássárgájával, tojással, citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Egy tálban összekeverjük a lisztet és a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi keksz
Karácsonyi keksz

A lisztet morzsoljuk össze a hideg vajjal, forgókéses aprítóban, adjuk hozzá a cukrot, sütőport, mandulát és a fűszereket. Ne spóroljunk a fűszerekkel, nagyon illatosra, ízesre jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk