1 kg túró
15 dkg lágy margarin
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál liszt
10 evőkanál kristálycukor
4 egész tojás
csipet só
reszelt citromhéj
1-2 csomag vaniliás cukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna ( vagy fél csomag sütőpor )
Tetejére : 1 pohár tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 tojás
A hozzávalókat összekeverjük, közepes méretű lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük.
A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején.
Forró sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük.
Először elkészítjük a tölteléket. Pici vízzel feltesszük főni a szilvát, kb 10-15 perc után beletesszük a fűszereket, majd kevés vízben elkevert pudingporral besűrítjük, majd kihű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tészta alapanyagainak az összedagsztása, a vaj/margarin utólagos hozzáadásával. 2. Tészta érés: 30 perc 3. Tészta négyszögletes felgyúrása 4. Pihentetés: 10 perc 5. Tészta k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat lereszeljük, a fahéjjal, a vaníliával,a citromlével és héjjal ízesítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját az eritrittel fehéredésig keverj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűTörjük át a túrót, és keverjük el a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű