burgonya 1000 g
víz 200 ml
kristálycukor 1 ČL
só 2 ČL
fekete bors, őrölt ½ ČL
napraforgó olaj 2 evőkanál
ecet 2 evőkanál
répa 350 g
hagyma 350 g
csemege uborka 200 g
burgonya 1000 g
A krumplit héjában vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük, és a krumplit hűlni hagyjuk. Megpucoljuk és karikákra vágjuk.
2.
víz 200 ml • kristálycukor 1 TK • só 2 TK • fekete bors, őrölt ½ TK • napraforgó olaj 2 EK • ecet 2 EK
Vízből, cukorból, sóból őrölt borsból, olajból és ecetből páclevet készítünk, majd hűlni hagyjuk.
3.
répa 350 g • hagyma 350 g • csemege uborka 200 g
A répát megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk majd puhára főzzük (a legjobb pára felett). A hagymát félbevágjuk, majd apróra vágjuk. Az uborkát karikákra vágjuk.
4.
A krumplit, répát, hagymát és az uborkát összekeverjük, majd leöntjük a kihűlt páclével és összekeverjük. A végére mustárt keverünk hozzá. Az így elkészített krumplisalátát hűtőbe helyezzük és tálalásig néhányszor megkeverjük.
Kiváló krumplisaláta zöldséggel, köretként rántott húsokhoz ajánljuk.
A megmosott, meghámozott céklát finomra reszeljük, összekeverjük a szintén lereszelt almával, a fél citrom levével és kikapart húsával, a mézzel, egy kevés köménymaggal, valamint s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a káposztát csíkozzuk fel. A megtisztított répát vágjuk fel zsülienre. Jól keverjük össze őket, és sózzuk be. A majonézhez keverjük hozzá a porcukrot, az ízesített mustá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a káposztát csíkozzuk fel. A megtisztított répát vágjuk fel zsülienre. Jól keverjük össze őket, és sózzuk be. A majonézhez keverjük hozzá a porcukrot, az ízesített mustá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukorica levét leöntjük. A majonézt kikeverjük a mustárral és a tejföllel, majd az egészet összekeverjük a kukoricával.
Elkészítési idő: 5perc Nehézség: Könnyű