burgonya 1000 g
víz 200 ml
kristálycukor 1 ČL
só 2 ČL
fekete bors, őrölt ½ ČL
napraforgó olaj 2 evőkanál
ecet 2 evőkanál
répa 350 g
hagyma 350 g
csemege uborka 200 g
burgonya 1000 g
A krumplit héjában vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük, és a krumplit hűlni hagyjuk. Megpucoljuk és karikákra vágjuk.
2.
víz 200 ml • kristálycukor 1 TK • só 2 TK • fekete bors, őrölt ½ TK • napraforgó olaj 2 EK • ecet 2 EK
Vízből, cukorból, sóból őrölt borsból, olajból és ecetből páclevet készítünk, majd hűlni hagyjuk.
3.
répa 350 g • hagyma 350 g • csemege uborka 200 g
A répát megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk majd puhára főzzük (a legjobb pára felett). A hagymát félbevágjuk, majd apróra vágjuk. Az uborkát karikákra vágjuk.
4.
A krumplit, répát, hagymát és az uborkát összekeverjük, majd leöntjük a kihűlt páclével és összekeverjük. A végére mustárt keverünk hozzá. Az így elkészített krumplisalátát hűtőbe helyezzük és tálalásig néhányszor megkeverjük.
Kiváló krumplisaláta zöldséggel, köretként rántott húsokhoz ajánljuk.
A kalóriamentes majonézt összekeverjük a görög joghurttal, a sóval és a borssal, valamint ízesítjük a citrom levével. Az alma magházát kivágjuk és nagyobb kockákra vágjuk. Az a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromlevet, fehérborecet, olívaolajat, mézet és a majonézt egy zárható befőttes üvegbe kanalazzuk. A fokhagymát, bazsalikomot és a petrezselymet finomra aprítjuk és beleszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát főzzük meg, majd várjuk meg, amíg kihűl. Egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le. A fokhagymát zúzzuk össze, a petrezselymet vágjuk apróra. A tejfölt keverjük össze a majoné...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKaramellizált körte és dió prosciutto sonkába tekerve, salátaágyon - Hozzávalók: - annyi szelet prosciutto sonka, ahány tekercset szeretnénk - körte hámozva, kimagozva és hossz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű