menu

Családireceptkönyv.hu

Nyári krumplisaláta


Írta:

Elk. idő: : 6
Adag: :30
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


burgonya 1000 g
víz 200 ml
kristálycukor 1 ČL
só 2 ČL
fekete bors, őrölt ½ ČL
napraforgó olaj 2 evőkanál
ecet 2 evőkanál
répa 350 g
hagyma 350 g
csemege uborka 200 g

Elkészítés:


burgonya 1000 g
A krumplit héjában vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük, és a krumplit hűlni hagyjuk. Megpucoljuk és karikákra vágjuk.
2.
víz 200 ml • kristálycukor 1 TK • só 2 TK • fekete bors, őrölt ½ TK • napraforgó olaj 2 EK • ecet 2 EK
Vízből, cukorból, sóból őrölt borsból, olajból és ecetből páclevet készítünk, majd hűlni hagyjuk.
3.
répa 350 g • hagyma 350 g • csemege uborka 200 g
A répát megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk majd puhára főzzük (a legjobb pára felett). A hagymát félbevágjuk, majd apróra vágjuk. Az uborkát karikákra vágjuk.
4.
A krumplit, répát, hagymát és az uborkát összekeverjük, majd leöntjük a kihűlt páclével és összekeverjük. A végére mustárt keverünk hozzá. Az így elkészített krumplisalátát hűtőbe helyezzük és tálalásig néhányszor megkeverjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kiváló krumplisaláta zöldséggel, köretként rántott húsokhoz ajánljuk.

Nyári krumplisaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Almás zellersaláta
Almás zellersaláta

A kalóriamentes majonézt összekeverjük a görög joghurttal, a sóval és a borssal, valamint ízesítjük a citrom levével. Az alma magházát kivágjuk és nagyobb kockákra vágjuk. Az a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Parmezános citromos saláta öntet
Parmezános citromos saláta öntet

A citromlevet, fehérborecet, olívaolajat, mézet és a majonézt egy zárható befőttes üvegbe kanalazzuk. A fokhagymát, bazsalikomot és a petrezselymet finomra aprítjuk és beleszórjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Orosz céklasaláta
Orosz céklasaláta

A céklát főzzük meg, majd várjuk meg, amíg kihűl. Egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le. A fokhagymát zúzzuk össze, a petrezselymet vágjuk apróra. A tejfölt keverjük össze a majoné...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Karamellizált körte és dió prosciutto sonkába tekerv
Karamellizált körte és dió prosciutto sonkába tekerv

Karamellizált körte és dió prosciutto sonkába tekerve, salátaágyon - Hozzávalók: - annyi szelet prosciutto sonka, ahány tekercset szeretnénk - körte hámozva, kimagozva és hossz...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk