1 kg nagyobb szemű vöröshagyma, 2 evőkanál borecet, 1 kiskanál cukor, só.
A megtisztított és nem túl vékony karikákra vágott hagymát annyi ecettel, sóval és cukorral ízesített vízben, amennyi ellepi, majdnem puhára főzzük. (Vigyázzunk, nehogy a hagyma teljesen szétfőjön.) A levében hagyjuk kihűlni, majd leszűrve tálaljuk. Főleg azoknak ajánljuk, akik a nyers hagymát nem ehetik, vagy nem szeretik. Aki kedveli, néhány csepp olajat is csepegtethet bele.
Die Nudeln nach Angabe in Salzwasser kochen. Abschrecken und abkühlen lassen. Den Mais abtropfen lassen, Paprika und Gurken klein würfeln. Zusammen mit dem gemischten Gemüse unt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat főzzük keményre, Ha megpucoltuk a tojásokat, vágjuk félbe, és óvatosan vegyük ki a sárgájukat. A franciasaláta-keveréket kevés sós vízben főzzük puhára, nagyjából 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat megmossuk, és sós vízben megfőzzük. Hagyjuk kihűlni és megtisztítjuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk. A savanyú uborkát felkockázzuk, a kihűlt burgonyákat pedig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirkemell tojással és répával töltve A csirkemellet szétnyitjuk, megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagyma granuláttal. A tojást megfőzzük, megpucoljuk kettévágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes