Tészta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Krém:
2 csomag vaníliaízű pudingpor
7 dl víz
6 evőkanál cukor
5 dkg torpimix
1 konzerv őszibarack befőtt
4 dl Hullala tejszín
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
5 dkg tropi mix
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá felverjük. Egyesével belevegyítjük a sárgáját, beleforgatjuk a többi cukrot, a szódabikarbónával és a sütőporral elkevert lisztet. Két felé osztjuk, és sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, külön-külön 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük, és félretesszük hűlni. Ezalatt a pudingport simára keverjük a cukorral és kevés vízzel. A többi vizet hozzáadva sűrűre főzzük, és kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük. A fele tejszínt óvatosan a pudinghoz adjuk, valamint beletesszük a levétől lecsöpögtetett, apróra vágott befőttet és a torpi mixet is. Ezzel a gyümölcsös krémmel megtöltjük a lapokat. A megmaradt tejszínhabot a tetejére simítjuk, topi mixel díszítjük. Kockákra vágva kínáljuk.
Vankó Sándorné Ilona receptje.
1.A tejfölt és a tojást egy kis tálban elkeverjük, a többi hozzávalót egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojásos keverékkel tésztává gyúrjuk. 2.A tésztából 4 lapot nyújtunk kb. 2-3...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, összekeverjük a liszttel, a tojással, majd összefőzzük és kihűtjük. A margarint, kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a kihűt liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtojást a k. cukorral kikeverjük majd a többi hozzávalókkal összekeverjük és kiolajozott ,lisztezett tepsiben megsütjük , 180C fokon kb 25 percig, mikor kihűlt rátesszük a krémet ,m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű