Tészta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Krém:
2 csomag vaníliaízű pudingpor
7 dl víz
6 evőkanál cukor
5 dkg torpimix
1 konzerv őszibarack befőtt
4 dl Hullala tejszín
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
5 dkg tropi mix
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá felverjük. Egyesével belevegyítjük a sárgáját, beleforgatjuk a többi cukrot, a szódabikarbónával és a sütőporral elkevert lisztet. Két felé osztjuk, és sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, külön-külön 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük, és félretesszük hűlni. Ezalatt a pudingport simára keverjük a cukorral és kevés vízzel. A többi vizet hozzáadva sűrűre főzzük, és kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük. A fele tejszínt óvatosan a pudinghoz adjuk, valamint beletesszük a levétől lecsöpögtetett, apróra vágott befőttet és a torpi mixet is. Ezzel a gyümölcsös krémmel megtöltjük a lapokat. A megmaradt tejszínhabot a tetejére simítjuk, topi mixel díszítjük. Kockákra vágva kínáljuk.
Vankó Sándorné Ilona receptje.
A tojásokat kétfelé vesszük, a sárgáját a porcukorral kikeverjük habosra, hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, a bort, a kakaót és a csipet sót. Felverjük a tojások fehérjét és l...
Elkészítési idő: 60 p.+25 p.süté Nehézség: KönnyűA körtét meghámozzuk, felszeleteljük, pár percig pároljuk. A pároláshoz a vízbe szegfűszeget és egy darabka vaníliarudat tettem. A mascarponet kikeverjük cukorral, vaníliás cukorra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből habot verünk, a sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és kakaóport majd beleforgatjuk a habot. Megsütjük majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPiskótát sütünk a szokásos módon, kakaóporral és a darált dióval egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, még melegen megkenjük a mogyorókrémmel. Amíg a piskóta sül addig megfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű