25 dkg csavart cső tészta
1 konzerv fehér bab
só
bors
1 doboz paszírozott paradicsom
1 fej hagyma
2 cikk fokhagyma
oregánó
kevés olaj
A babot lecsepegtetjük, leszűrjük.
A felhevített olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.
Belekeverjük a paradicsomot, ízesítjük sóval, borssal és oregánóval, összefőzzük, majd hozzákavarjuk a babot is.
Közben kifőzzük a tésztát és amikor kész, hozzákeverjük a paradicsomos babhoz, majd jó alaposan összeforgatjuk.
A karfiolt megmosom, rózsáira szedem és sós vízben megfőzöm. Vajat olvasztok, beleszórom a lisztet, kicsit pirítom, majd lassan felöntöm gyakori kevergetés mellett forró tejjel. Só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőzőeket tejjel (fokozatosan adagolva) összekeverni és egy nagyon sűrű masszát kell csomómentesre keverni belőle( inkább egy kicsit hígabb nokedli tésztára és nem egy palacsinta...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA raguval kezdünk: egy lábasban olajat hevítünk, amin megpárolunk egy fej finomra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a 2 gerezd finomra vágott fokhagymát, tekerünk rajta egyet és jöhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a forró olajban üvegesre dinszteljük, megszórjuk a paprikával, elkeverjük, majd felöntjük kb. 1,25 l vízzel, sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a falatny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű