500 gramm csiperkegomba
tojás
liszt
zsemlemorzsa
só
1 csomag sárgarépa és zöldborsó mix ( fagyasztott )
vaj
A gombákat mossuk meg és vágjuk le a tönkjeit felesleges a "bőrüket" is lehúzni - majd egy kicsit sózd be.
Forgassuk meg őket lisztben, besózott felvert tojásban és morzsában.
Bő, forró étolajban süssük ki őket kb. 15 perc alatt.
Szárítsuk le őket a fölösleges zsiradéktól és sózzuk be őket még egy kicsit.
A zöldségeket vajon pároljuk meg, sózzuk .
1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót – melyet előbb áttörtél krumpli törőn – főzz össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldbabokat végeit levágjuk, forrásban lévő, sós vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük. A vízből kivéve alaposan letörölgetjük és egy forró serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felszeletelem, megsózva cukorral, borssal, tárkonyecettel ízesítem, és végül ráöntöm a tejfölt. Fél órát állni hagyom, hogy az ízek jó összeérjenek. Ízlés szerint tehetün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát 1 ek olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, majd a babérlevelet, a citromlevet, egy kis cukrot és egy kis sót is hozzáadunk. Puhára párolj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű