60 dkg savanyú káposzta
2 nagyobb sárgarépa reszelve
2 nagy csokor snidling aprítva
25 dkg húsos, füstölt szalonna apróra kockázva
frissen őrölt bors
őrölt kömény
3-4 evőkanál extraszűz olívaolaj
A káposztát lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, és nagyobb salátástálba tesszük a répával együtt.
A szalonnát ropogósra sütjük az olívaolajon, majd ezt is a káposztához adjuk a zsiradékkal együtt. Fűszerezzük, beleszórjuk a snidlinget, alaposan átkeverjük, és akár rögtön tálalhatjuk.
Magos kiflivel önálló fogás, de adhatjuk köretként is sült hús mellé.
Szalonnát megpirítani, fokhagymát a kisült olajában rövid ideig megpirítani, balzsamesetet és olivát hozzáadni, összetörni a bacont, hozzáadni a vízitormát és a ruccolát, összekeve...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűMegtisztítom a krumplit és felkockázom és megfőzöm. Mikor megfőtt leszűröm és hagyom kihűlni. A masszát elkészítem: A tejfölt összekeverem a majonézzel, hozzáadom a sót, a bo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem és legalább 4 órára a hűtőbe teszem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA prágai sonkát vékony, 2 centinél nem hosszabb csíkokra metéljük. A megtisztított zellert megmossuk, kockákra vágjuk. A retket tisztítás után a lecsöpögtetett sós uborkával együtt...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű