menu

Családireceptkönyv.hu

Zöld fűszeres sajttekercs


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg trappista sajt
10 dkg natúr camping sajt
5 dkg juhtúró
3 db medve kockasajt (natúr)
db vöröshagyma
1 evőkanál görög joghurt
1 evőkanál utifűmaghéj
4 szelet Pápai gépsonka
csipetnyi só
zöld fűszernövény: kapor, metélőhagyma,petrezselyemzöld
1-2 szelet kápia paprika

Elkészítés:


Először kb. fél liter vizet felforralunk, közben sajtot folpackba csomagoljuk, majd sütőzacskóba tesszük és forrásban lévő vízbe rakjuk kb 20-25 percre, ha nem puhult meg egészen tegyük még vissza egy kicsit (a kezünkkel érezni fogjuk)Közben elkészíthetjük a tölteléket, a camping sajtot összekeverjük a mackósajttal, a joghurttal, az apróra vágott zöld fűszernövényekkel, pritamin paprikával, az útifűmaghéjjal. Ha szükség sózzuk ( a juhtúró sós).

A megpuhult sajtot (míg forró) nyújtsuk ki vékonyra, téglalap alakúra, én a folpakra nyomkodtam így ezzel könnyen lehetett tekerni.
Rakjuk rá a sonkaszeleteket, majd kenjük meg a sajtkrémmel és tekerjük fel.
Tegyük alufóliába és néhány órára tegyük hűtőbe. Utána könnyen lehet szeletelni..Jó étvágyat kívánok hozzá!:-)

Vacsorára, tízóraira kiváló,de akár ünnepi ételnek is jó.

Tags: jajtjuhtúrókaporútifűmaghéjzöld fűszerek

Trükkök, tippek, praktikák:


Hétvégén sajttekercset készítettem,nagyon sok zöld fűszernövénnyel. Természetesen mindenki saját ízlése szerint variálhatja. Néhány alkalommal már használtam útifű maghéjat. Rostban gazdag, laktató és a tölteléket is jól összetartja. legközelebb többet teszek belőle:-).

Zöld fűszeres sajttekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Majonézes burgonyasaláta 4. (tárkonyos-kefires
Majonézes burgonyasaláta 4. (tárkonyos-kefires

A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. A borecetet a cukorral és a sóval elkeverjük 1 dl vízben, és a burgonyakockákra öntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás csirkemell tekercs recept
Sonkás csirkemell tekercs recept

A csirkemellet a tejszínnel és a tojás fehérjével aprítógépben pépesítjük. A húspépbe keverjük a felkockázott paprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, borsot és a fokh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött paranyica
Töltött paranyica

A sajtot kitekerjük, majd a szalonnaszeleteket ráfektetve az eredeti formájára tekerjük. Ha szükséges, fogpiszkálóval megtűzzük, és tepsire téve 180 fokos sütőben addig sütjük, amí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Bulgursalat
Bulgursalat

Weizengrütze in eine große Schüssel geben und heißes Wasser auffüllen, so dass die Grütze gerade bedeckt ist. Überschüssiges Wasser unbedingt abgießen, da der Kisir sonst pampig wi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk