Családireceptkönyv.hu

Zöld fűszeres sajttekercs


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg trappista sajt
10 dkg natúr camping sajt
5 dkg juhtúró
3 db medve kockasajt (natúr)
db vöröshagyma
1 evőkanál görög joghurt
1 evőkanál utifűmaghéj
4 szelet Pápai gépsonka
csipetnyi só
zöld fűszernövény: kapor, metélőhagyma,petrezselyemzöld
1-2 szelet kápia paprika

Elkészítés:


Először kb. fél liter vizet felforralunk, közben sajtot folpackba csomagoljuk, majd sütőzacskóba tesszük és forrásban lévő vízbe rakjuk kb 20-25 percre, ha nem puhult meg egészen tegyük még vissza egy kicsit (a kezünkkel érezni fogjuk)Közben elkészíthetjük a tölteléket, a camping sajtot összekeverjük a mackósajttal, a joghurttal, az apróra vágott zöld fűszernövényekkel, pritamin paprikával, az útifűmaghéjjal. Ha szükség sózzuk ( a juhtúró sós).

A megpuhult sajtot (míg forró) nyújtsuk ki vékonyra, téglalap alakúra, én a folpakra nyomkodtam így ezzel könnyen lehetett tekerni.
Rakjuk rá a sonkaszeleteket, majd kenjük meg a sajtkrémmel és tekerjük fel.
Tegyük alufóliába és néhány órára tegyük hűtőbe. Utána könnyen lehet szeletelni..Jó étvágyat kívánok hozzá!:-)

Vacsorára, tízóraira kiváló,de akár ünnepi ételnek is jó.

Tags: jajtjuhtúrókaporútifűmaghéjzöld fűszerek

Trükkök, tippek, praktikák:


Hétvégén sajttekercset készítettem,nagyon sok zöld fűszernövénnyel. Természetesen mindenki saját ízlése szerint variálhatja. Néhány alkalommal már használtam útifű maghéjat. Rostban gazdag, laktató és a tölteléket is jól összetartja. legközelebb többet teszek belőle:-).

Zöld fűszeres sajttekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Különleges és nagyon egészséges mediterrán quinoa sa
Különleges és nagyon egészséges mediterrán quinoa sa

A vizet felforraljuk a húsleves kockákkal és a fokhagymával. Belekeverjük a quinoa-t, csökkentjük a tűzhelyen a hőfokot. Lefedve lassú tűzön főzzük, amíg a quinoa meg nem puhul és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Balzsamos epersaláta pisztáciával
Balzsamos epersaláta pisztáciával

Az epret forgasd össze egy pár csepp balzsamecettel: ez a lépés azért fontos, mert a balzsamecet kiemeli az eper ízét anélkül, hogy bármennyire is „ecetes” vagy savanykás lenne a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Amerikai káposztasaláta
Amerikai káposztasaláta

A megtisztított káposztát vékonyan szeleteljük fel. A megpucolt sárgarépát nagy lyukú reszelőn reszeljük le. A megtisztított lilahagymát vékonyan szeleteljük fel. A káposztaszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majonézes burgonyasaláta 1.
Majonézes burgonyasaláta 1.

Sós vízben feltesszük főni héjastól a krumplit (2 tk sót teszünk a vízébe). A vöröshagymát felkarikázzuk. 1 liter vizet 1 teáskanálnyi sóval és az ecettel felforralunk. A hagymá...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk