10 dkg uborka
2 paradicsom
1,5 dl joghurt
1 fej saláta
1 csokor újhagyma
1 tojás
só
bors
A paradicsomot dobd néhány pillanatra forró vízbe, majd hámozd meg. Az uborkával együtt szeleteld fel, az újhagymát pedig aprítsd fel. A tojást főzd keményre, majd szedd le a héját, és szintén szeleteld fel.
A fejes salátát szedd leveleire, alaposan mosd meg, végül tépkedd össze. Egy tálban forgasd hozzá a zöldségeket és a tojást. A joghurtba keverd bele az újhagymát, sózd, borsozd ízlésed szerint, és locsold rá a salátára. Tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és már fogyaszthatod is.
A gombát, a kukoricát és a borsót egy pici olajon megdinszteljük. Majd szűrőbe tesszük, hogy lecsöpögjön. Közben megfőzzük a tojásokat és mikor kihűltek apróra szeleteljük. Az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legelső lépés megfőzni a megtöltésre váró tojásokat. Közben a vajat egy lábasban megolvasztottam, beleszórtam a lisztet és kevergetve összefőztem-pirítottam. Felöntöttem a tejj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA főtt tojásokat megtisztítjuk és felkockázzuk. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük. Felaprítjuk a párizsit, uborkát és a hagymákat. A nyers tojást kikeverjük az olajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A lilahagymát is felkarikázzuk, és kevés sóval átforgatjuk. Salátalevet készítünk. Az ecetbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű