• 150 g cékla (nyers)
• 1 marék dió (egész)
• 1 gerezd fokhagyma
• 40 g sajt - parmezán
• 5 evőkanál olívaolaj
• 0.5 db lime lé
• só
• bors - fekete (tört)
1. Vizet forralunk és belerakjuk főzni a céklát, ami kb 25-30 perc alatt puhára fő. Ekkor kivesszük a vízből, kihűtjük és megtisztítjuk.
2. Aprítógépbe tesszük a kisebb darabokra vágott céklát, hozzáadjuk a diót, fokhagymagerezdet, parmezánt reszelünk hozzá, hozzáadjuk a fél lime levét és elkezdjük aprítani.
3. Mikor apróra darálta a gép, áttesszük egy magasabb falú edénybe, hozzáöntjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és botmixxerrel krémesre dolgozzuk.
4. Kis üvegbe töltve, hűtőben egy hétig eláll. Pirítóson, vagy spagettivel isteni
A paprikák magházát kivágjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajat vagy zsírt forrósítunk egy lábosban, ráte...
Elkészítési idő: 40 percFőzd meg a brokkolit sós vízben, majd vágd apró darabkákra. Add hozzá a tojást és a többi hozzávalót. Keverd össze és addig ügyeskedj a hozzávalókkal, amíg könnyen kezelhető massz...
Elkészítési idő: 401. A kelkáposztaleveleket késsel kockázzuk fel, majd tegyük késes aprítóba. Daráljuk finomra a kenyérbéllel együtt. Keverjük hozzá a tojást, a reszelt sajtot. Gyúrjuk össze a massz...
Elkészítési idő: 30 PERC + SÜTÉS