Hozzávalók:
1 karfiol, apró rózsákra szedve
10 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
1 tojás
20 dkg intenzív ízű sajt
só, bors
jalapeno paprika (ha szereted az erőset)
só, bors
Így készítsd:
1. A sütőt kapcsold be 180 fokra.
2. A karfiolt szedd rózsáira, késsel vagdald át, majd sós vízben főzd 2 percig. Azonnal szűrd le. Teríts el egy kivajazott tűzálló tálban.
3. A tejszínt, a reszelt sajt 2/3-át és a tojást keverd össze, sózd és borsozd ízlésed szerint, de csípős paprikát is tehetsz bele. Majd a masszát terítsd el a karfiolon. A maradék sajtot szórd a tetejére.
4. Mehet a sütőbe! 20 perc alatt istenire sül.
- Az utolsó 5 percre tekerd fel 200 fokra, hogy kicsit megpiruljon a teteje.
- Bolondítsd meg baconnel, vagy bármilyen más zöldséggel: remek egytálételt kapsz!
1. A spenótleveleket forrásban lévő vízbe dobjuk és ahogy megpuhul - max. 1 perc - vegyük ki, majd tegyük félre lecsurogni egy szűrőn. Én most bébispenótot használtam, de persze si...
Elkészítési idő: 45 percTurmixolj össze minden összetevőt, vagy a tojásokat törd össze villával, és utána keverd hozzá a ricottát, valamint a fűszereket. Jól lehet fűszerezni, mert a ricotta maga édeskés,...
Elkészítési idő:A házi áfonyaszószhoz kiolvasztjuk az áfonyát és egy lábasban, a barnacukorral, vízzel elkezdjük forralni, majd egy kis teáskanálnyi keményítővel, amit hideg vízben kikevertünk, kb...
Elkészítési idő: 30 perc