Hozzávalók:
1 karfiol, apró rózsákra szedve
10 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
1 tojás
20 dkg intenzív ízű sajt
só, bors
jalapeno paprika (ha szereted az erőset)
só, bors
Így készítsd:
1. A sütőt kapcsold be 180 fokra.
2. A karfiolt szedd rózsáira, késsel vagdald át, majd sós vízben főzd 2 percig. Azonnal szűrd le. Teríts el egy kivajazott tűzálló tálban.
3. A tejszínt, a reszelt sajt 2/3-át és a tojást keverd össze, sózd és borsozd ízlésed szerint, de csípős paprikát is tehetsz bele. Majd a masszát terítsd el a karfiolon. A maradék sajtot szórd a tetejére.
4. Mehet a sütőbe! 20 perc alatt istenire sül.
- Az utolsó 5 percre tekerd fel 200 fokra, hogy kicsit megpiruljon a teteje.
- Bolondítsd meg baconnel, vagy bármilyen más zöldséggel: remek egytálételt kapsz!
ELKÉSZÍTÉS A savanyított káposztát öblítsd át egy kicsit, majd kezd el pirítani az olívaolajon, közepes fokozaton. Szép lassan elfő a leve, és picit megpirulnak a szálak, akkor jó...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűaztán kacsazsírban kis evőkanálnyi halmokban kisütni. Ebből az adagből ennyi lesz amit látsz a fotón. Bundáskenyérhez ugyan semmi köze, de valahogy mégis hasonlít az íze rá. smil...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű0,5 kg vegyes gombát használtam az étel elkészítéséhez. A nagyobbakat aprítottam, a kisebbeket egészbe hagytam. 20 dkg sárgarépát apró kockákra vágtam. 15 dkg zsenge zöldborsót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk, kibelezzük (ha kell), és lereszeljük a cukkiniket. Megsózzuk egy kicsit, és állni hagyjuk néhány percig. Kinyomkodjuk belőle a levét és egy keverőtálba tesszük. Lere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű