menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgaborsó falafel


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


200g nyersen, előre beáztatott sárgaborsó (24 órán át, min. 3x cserélve a vizet)
1 tk himalája só
ízlés szerinti mennyiségű fűszerek: fűszerpaprika, borsikafű, petrezselyem, római kömény, fokhagyma vagy granulátum
1 egész tojás (elhagyható)

Elkészítés:


A nyersen mért, 24 órán át áztatott sárgaborsót robotgépbe tettem a fűszerekkel és a tojással. Púpozott evőkanálnyi mennyiségű pogácsákat készítettem és 180-200 fokra előmelegített sütőben, zsiradék hozzáadás nélkül sütöttem 20-25 percet. Félidőben megfordítottam, mindkét oldalát pirosra sütve.
Igen-igen húsmentes... smile hangulatjel Nagyon finom. A fűszerezése miatt olyan, mint a rendes fasírozott, ami húsból készül. Mindenképpen próbáljátok ki, akár kókuszolajon sütve, kisebb labdákat gyúrva belőle, tojás nélkül.

Sárgaborsó falafel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar MAJONÉZ, TARTÁRMÁRTÁS
MAJONÉZ, TARTÁRMÁRTÁS

Avokádós veganéz Hozzávalók: - 1 érett avokádó (puha, ujjunkkal benyomható) (Az avokádó Superfood!!! a benne található olajok tökéletesek az emberi szervezet számára) - 1 dl z...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Cukkinis, sajtos frittata
Cukkinis, sajtos frittata

A hagymát, a paprikát és a cukkinit megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük. A tojásokat felverjük és fűszerezzük, amikor a zöldségek már félig megpárolód...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Vegán quiche
Vegán quiche

A vegán quiche “tortalapjához” tedd be a magokat magokat egy aprítógépbe és daráld őket nagyon finomra. Ha nagyobb darabok is maradnak benne, nehezebb lesz dolgozni vele. Miután a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol sajt
Karfiol sajt

Az agar-agaron kívül a hozzávalókat aprítógépben turmixold össze, majd egy (lehetőleg tapadásmentes) lábasban láng fölött keverd hozzá az agar-agar port. Kevergesd pár percig, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk