•35 dkg liszt
•2.5 dl tej
•2.5 dkg friss élesztő
•2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
•1 teáskanál cukor
•1 teáskanál só
+ 1-2 ek tej
•Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
•A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
•Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
•Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk
•A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
•A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
•Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
•A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
•Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.
Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a joghurtot meg melegítem együtt ,bele morzsolom az élesztőt és pici cukrot hagyom felfutni.Hozzá adom a liszthez és a többit is ,kelt tésztát készíttek . Miután megkelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Gyúrd össze a hozzávalókat. Ha nem áll össze a tészta egy kis tejet/tejfölt tegyél hozzá még. 2. Fél órát pihentesd, majd nyújtsd ki. 3. Kendd meg tojással a tetejét ész szór...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű