menu

Családireceptkönyv.hu

Mustárszószos csirkesült


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 bőr nélküli csirkemell vagy csirkecomb
10 dkg kockára vágott szalonna
80 ml tejszín
2,5 dl tej
3 evőkanál méz (szigorú diétában 1/2 tk. Lovely Sweet édesítő)
3 evőkanál mustár
1,5 evőkanál darált fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál keményítő összekeverve 1 evőkanál vízzel
só, bors
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem

Elkészítés:


1. Keverd össze a mézet (vagy az édesítőt), a mustárt, az olajat, a fokhagymát és a sót. Alaposan forgasd át a pácban a húsdarabokat, majd tedd egyelőre félre tálat.

2. Egy serpenyőben süsd ki a felkockázott szalonnát. A már ropogós szalonnadarabkákat szedd ki szalvétára, majd ugyanebben a serpenyőben pirítsd át a pácból kiemelt csirkét. Nem kell teljesen megsütnöd, csak majdnem készre, hiszen még újra fogod hőkezelni a mártással együtt. Tedd ki a húst egy tányérra.
3. A megmaradt mustáros páchoz öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, a serpenyőben keverve kezdd el melegíteni, majd öntsd hozzá a vízzel elkevert keményítőt. Keverd folyamatosan, míg szépen besűrűsödik az állaga.
4. Az elősütött húsokat tedd vissza a serpenyőbe, így párold néhány percig együtt a szósszal. Amikor elkészült, hintsd meg a szalonnával és a petrezselyemmel.

Frissen tálald, de később is fogyaszthatod a maradékot megmelegítve. Kiválóan illik hozzá a párolt zöldség, a rizs, és jó választás a krumplipüré is.

Mustárszószos csirkesült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
RÁNTOTT CSIRKE FOKHAGYMÁS TEJFÖLÖS BUNDÁBAN
RÁNTOTT CSIRKE FOKHAGYMÁS TEJFÖLÖS BUNDÁBAN

A csirkemellett vastagabb csíkokra vágom, besózom és félre teszem. A tejfölt elkeverem a tojással, a reszelt fokhagymával, a liszttel, sóval és borssal. A húscsíkokat megforg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok

Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és bele mártogatjuk a szószba. Tepsibe szo...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Vajas csirkecomb
Vajas csirkecomb

kb. 1 kg burgonya, bors, só, szárnyas fűszerkeverék, 8-10 db csirkecomb (kisebbek), vaj (margarin). Egy nagyobb jénai tálat (tepsi is jó) alaposan, még a széleit is kivajazom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Caprese csirkemell
Caprese csirkemell

A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, majd az oldalán, hosszában bemetszem, mintegy zsebet vágva belé. Kívül, belül sózom borsozom, majd elrejtek benne e...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk