2 l víz, 30 dkg cukor 10 tk. só, 2 dl 20% -os
ecet, 1 tk. NaBenzoát, 1 tk. szódabikarbóna,
1 tk. borkén, kömény, egészbors, babérlevél,
kapor, tetszés szerint uborka, paprika.
A hozzávalókat a tartósítók kivételével összeforraljuk, amikor felforrt hozzá adjuk a tartósítokat, majd kihűtjük.
A megfelelően előkészített üvegek aljában tesszük a kaprot, szorosan berakjuk az uborkát, majd ráöntjük a levet és lezárjuk az üveget.
Mehet a polcra.
Az elmosott üveget mikróban 2 percig sterilizálom, megvárom míg kihűl és úgy rakom bele az uborkát.
A csavaros tető alá is ajánlott celofánt
rakni!
Az uborkát meghámozzuk és a vöröshagymával legyaluljuk.Hozzáadjuk az összes többi alkotórészt,alaposan összekeverjük és egy napig állni hagyjuk,közben többször összekeverjük.Egy na...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vékony karikára vágott dolgokat rétegezzük üvegekbe, ráöntjük a levet. 100/120 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSpalam gogosarii, le scoatem cotoarele si ii taiem fasii.Punem gogosarii intr-un vas si adaugam zaharul, otetul, sarea si boabele de piper. Nu le fierbem ca la reteta clasica, se a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz üvegeket jól mosd és öblítsd el, majd várd meg, míg lecsepegnek és megszáradnak. A fokhagymát szedd gerezdekre, és pucold meg. Régi praktika, hogy könnyebben megszabadulhatsz a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű