Családireceptkönyv.hu

savanyúság lé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 l víz, 30 dkg cukor 10 tk. só, 2 dl 20% -os
ecet, 1 tk. NaBenzoát, 1 tk. szódabikarbóna,
1 tk. borkén, kömény, egészbors, babérlevél,
kapor, tetszés szerint uborka, paprika.

Elkészítés:


A hozzávalókat a tartósítók kivételével összeforraljuk, amikor felforrt hozzá adjuk a tartósítokat, majd kihűtjük.
A megfelelően előkészített üvegek aljában tesszük a kaprot, szorosan berakjuk az uborkát, majd ráöntjük a levet és lezárjuk az üveget.
Mehet a polcra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az elmosott üveget mikróban 2 percig sterilizálom, megvárom míg kihűl és úgy rakom bele az uborkát.

A csavaros tető alá is ajánlott celofánt
rakni!

savanyúság lé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
savanyítólé recept
savanyítólé recept

következik a palackozás. A csavaros tető alá tegyünk egy réteg cellofánt, mert az ecetes lé marhatja a kupakot. Egy széles lábas aljára konyharuhát teszünk, erre annyi üveget ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Dobálós hordós savanyúság
Dobálós hordós savanyúság

Elkészíted a savanyúság levét. A hordóba tehetsz: uborkát, paprikát, zöld paradicsomot, bébi dinnyét, karfiolt, Egyszóval mindent amit savanyítani lehet. Ami még fon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hordós vegyes savanyú
Hordós vegyes savanyú

A borként és a na.benzoátot egy kevés vízzel simára keverem. Elkészítem a fent említett alaplevet, beleöntöm a tartósítót. Majd elkezdem belerakni a zöldségféléket. Lezárom a hordó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk