2 l víz, 30 dkg cukor 10 tk. só, 2 dl 20% -os
ecet, 1 tk. NaBenzoát, 1 tk. szódabikarbóna,
1 tk. borkén, kömény, egészbors, babérlevél,
kapor, tetszés szerint uborka, paprika.
A hozzávalókat a tartósítók kivételével összeforraljuk, amikor felforrt hozzá adjuk a tartósítokat, majd kihűtjük.
A megfelelően előkészített üvegek aljában tesszük a kaprot, szorosan berakjuk az uborkát, majd ráöntjük a levet és lezárjuk az üveget.
Mehet a polcra.
Az elmosott üveget mikróban 2 percig sterilizálom, megvárom míg kihűl és úgy rakom bele az uborkát.
A csavaros tető alá is ajánlott celofánt
rakni!
észítés: A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel itt nem fogunk tartósítószert használni, és a só mennyisége sem elegendő a tartósításhoz, muszáj lesz hőkezeléssel tartósítani az egészet, így egészségügyi szempontból veszít...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA paradicsomokat vágjuk tetszőleges nagyságúra. A hagymát aprítsuk össze. Egy tálban keverjük össze a balzsamecetet, az olívaolajat, az apróra vágott hagymát, a sót és a borsot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűInkább közepes vagy nagyobb méretű uborkákat válasszunk. Mossuk meg őket alaposan két-három lében, a végeiket enyhén vagdossuk be kereszt alakban, szurkáljuk meg őket néhány helyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű