menu

Családireceptkönyv.hu

savanyúság lé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 l víz, 30 dkg cukor 10 tk. só, 2 dl 20% -os
ecet, 1 tk. NaBenzoát, 1 tk. szódabikarbóna,
1 tk. borkén, kömény, egészbors, babérlevél,
kapor, tetszés szerint uborka, paprika.

Elkészítés:


A hozzávalókat a tartósítók kivételével összeforraljuk, amikor felforrt hozzá adjuk a tartósítokat, majd kihűtjük.
A megfelelően előkészített üvegek aljában tesszük a kaprot, szorosan berakjuk az uborkát, majd ráöntjük a levet és lezárjuk az üveget.
Mehet a polcra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az elmosott üveget mikróban 2 percig sterilizálom, megvárom míg kihűl és úgy rakom bele az uborkát.

A csavaros tető alá is ajánlott celofánt
rakni!

savanyúság lé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar NAGYI MÉG ÍGY KÉSZÍTETTE AZ ÉTEELÍZSÍTŐT
NAGYI MÉG ÍGY KÉSZÍTETTE AZ ÉTEELÍZSÍTŐT

észítés: A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Syle
Ecetes fokhagyma télre
Ecetes fokhagyma télre

Mivel itt nem fogunk tartósítószert használni, és a só mennyisége sem elegendő a tartósításhoz, muszáj lesz hőkezeléssel tartósítani az egészet, így egészségügyi szempontból veszít...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Balzsamecetes paradicsomsaláta
Balzsamecetes paradicsomsaláta

A paradicsomokat vágjuk tetszőleges nagyságúra. A hagymát aprítsuk össze. Egy tálban keverjük össze a balzsamecetet, az olívaolajat, az apróra vágott hagymát, a sót és a borsot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Ropogós kovászos uborka
Ropogós kovászos uborka

Inkább közepes vagy nagyobb méretű uborkákat válasszunk. Mossuk meg őket alaposan két-három lében, a végeiket enyhén vagdossuk be kereszt alakban, szurkáljuk meg őket néhány helyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk