menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyúság Valimódra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Savanyúságnak valók

Elkészítés:


Uborka hidegen Vali módra
ez egy db 7 dl üvegre van kiszámolva
2 evőkanál cukor
1 csapott evőkanál só
3 cl 15-20 %-os ecet
1 mokkás kanál citromsav
víz a felöntéshez, én ásványvizet használok, mert a csapvizet semmire nem használom csak mosni és mosogatni fürödni
teszek az üveg aljára… pár szem fekete bors, mustármag, korianadert… egy pár karika hagyma, kapor és én teszek 2 db babér levelet is… az üvegeket én elötte kifőzöm… és ebbe rakom az uborkát… hideg vizzel engedem fel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vödrös savanyúság
Vödrös savanyúság

1. A fenti hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levét. 2. Lehet bele rakni uborkát, patisszont, sárgarépát, karfiolt, paprikát, káposztát, stb. 3. Ahogy fogy, lehet pótol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cékla felöntőlé
Cékla felöntőlé

A céklát megmosom és héjastól megfőzöm. Kihülés után meghámozom, felszeletelem, és ráöntöm a felöntőlevet. Felöntőlé: 7 dl vizet elkeverem a többi hozzávalóval és felforralom. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Megsütve, ecetes lében érlelni.
Megsütve, ecetes lében érlelni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Klasszikus céklasaláta (Zé)
Klasszikus céklasaláta (Zé)

A céklákat alaposan megmossuk és megfőzzük őket kb. 1 óra alatt, meghámozzuk, majd felszeleteljük fél centi vastagra. 700 ml vizet felteszünk forrni a köménnyel, majd ha felforrt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk