40 dkg liszt
20 dkg cukor
4 tojas sargaja
20 dkg zsir(sertes)
1 tasak sutopor
keves tej
60 dkg barack
2 tasak vanalia puding (fozos)
1 evokanal amidon(haztartasi kemenyito por)
1 nagy doboz tejfol
4 tojas feherje
cukor(izles szerint)
2 tasak vanilia por
6 dl tej
Eloszor osszegyurom a tesztanak valokat:liszt,zsir,a 4 tojas sargaja,cukor,sutopor,tej
Tejet annyit teszunk amennyi osszefogja a tesztat...ne legyen tul kemeny
Osszegyuras utan foliaba csomagoljuk es hutobe tesszuk
Kozben elkeszitjuk a vanulia puding kremet
A puding port,az amidont keves tejjel csomo mentesre keverjuk es a tobbi tejhez adjuk
Suru kremme fozzuk...cukrot izles szerint teszunk
Hagyjul kihulni
Utana tesszuk a tejfolt es jol kikavarjuk
Utana hozza adjuk a 4 tojas fehejebol vert kemeny habot
Utana hozza adjuk az kockakra vagott barackot
Egy finom slymes massza lesz belole
A tesztat 2 reszre osztjuk
Kinyujtjuk az elso lapot es zsirozott,lisztezett tepsibe tesszuk
Erre jon az elkeszitett kremes,barackos massza
Kinyujtjuk a masik lapot es a kremre boritjuk
Eligazitjuk a szeleit
Kozepes tuzon sutjuk
Meg forron meghintjuk porcukorral
Kimerjük a lisztet és a porcukrot bele tesszük a sót az sütőport elmorzsoljuk ebben a margarint hozzá adjuk a tojássárgákat és a tejfölt össze állítjuk a tésztát és 30 percre hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk. Tepsi hátulján inkább szárítjuk, mint sütjük. A krémhez a cukros tejjel elkeverjük a lisztet, pépesre...
Elkészítési idő: 1+24 óra Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tojást a cukorral, adjuk hozzá a tejfölt, a szódabikarbónás ecetet, a kakaót és az átszitált lisztet. Zsírpapírral bélelt 18 cm-es kerek forma aljába, éppen csak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt,dió,sütőpor,szódabikarbóna összekeverni. Tojás,cukor,olaj,tejföl,kávé,likőr összekeverni. A két keveréket egybe keverni, és elosztani a formában. 160-180 fok, 20-25 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz