20 dkg. teljes kiorlesu liszt
20 dkg.kenyerliszt
20 dkg rozsliszt
10 dkg retesliszt
4,5 dl. langyos viz
20 gr. élesztő
pici so
2 ek. olaj
1 ek. citrom leve
2 ek. burgonyapehely
1 ek. buzacsira
Kimerem a liszteket es egy talban osszekavarom.
Hozza adom a búzacsírát is.
A kenyersutogepben, eloszor beleontom a langyos vizet,az olajat, es a citrom levet.
Utana teszem a talban osszekevert lisztet.
Egy kis kanallal az egyik sarokban mélyedést csinalok, ide teszem az osszemorzsolt élesztőt,egy masik sarokba teszem a cukrot,es a harmadik sarokban a sot.
Bekapcsolom a gepet , es ennyi...
Dagasztas , kelesztes , sutes , 3 ora.
Az elokeszulet kb. 15 perc...
Az izesitest lehet valtoztatni, ki ahogy jonak latja...
olaj
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat felolvasztom, és megpirítom benne az egy evőkanálnyi lisztet, majd 3 dl vízzel felengedem, és folytonos keverés mellett forralom 10 percig. Sűrű, sodó szerű szószt kapun...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűNem zsemlemorzsával paníroztam hanem a tejfölt összekevertem a felvert tojásokkal + liszt+ só+ bors keverékével Ebbe mártottam a tök szeleteket amiket előbb lisztben forgattam...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűPalacsintát készítettem: 40 dkg (BL55) lisztet elkevertem 8 gr sütőporral. 8 dl langyos tejbe ütöttem 4 db tojást, adtam hozzá 2 kávéskanál sót, 2 kávéskanál cukrot és jól elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű