• 1 kg sertéscomb
• 8 gerezd fokhagyma
• 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
• 3 db zsömle, vagy 3 szelet kenyér
• 1 db tojás
• só
• bors
• pirospaprika
• 6 db tojás
• zsemlemorzsa
• 1 db tojás sárga a kenéshez
• 20 dkg zsír a sütéshez
1. A tojásokat keményre főzzük. A húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsömléket, vagy kenyeret, a tojást, a sót, a borsot, a pirospaprikát és jól összedolgozzuk.
2. Egy nagyobb tálcát megszórunk morzsával, ráterítjük a húsmasszát, egyenletesen elterítjük, közepébe rakjuk a főtt tojásokat. A főtt tojások végeit levágjuk, így nem csúsznak el egymástól.
3. A húsmasszát feltekerjük, végeit benyomkodom. A zsírt tepsibe tesszük, felolvasszuk, majd rátesszük a húst. A vagdaltat lekenjük egy tojássárgával.
4. Közepes hőmérsékleten kb egy órán át sütjük, időnként meglocsolgatva a zsírjával. Kihűlve szeketeljük, krumplipürével, savanyúságggal tálaljuk.
A leveles tészta közepére rakjuk a virsliket, amiket megkenünk mustárral, ráhalmozunk sült hagymát, erre a szeletelt sajtot, majd jó pár ecetes uborkával is megkínáljuk. A...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. Poriluk prerežite uzdužno pa dobro operite između slojeva i sitno narežite. 2. Zagrijte 2 žlice ulja dodajte poriluk i popecite da omekša (7-8 minuta). 3. U tavu doda...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű