• 1 kg sertéscomb
• 8 gerezd fokhagyma
• 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
• 3 db zsömle, vagy 3 szelet kenyér
• 1 db tojás
• só
• bors
• pirospaprika
• 6 db tojás
• zsemlemorzsa
• 1 db tojás sárga a kenéshez
• 20 dkg zsír a sütéshez
1. A tojásokat keményre főzzük. A húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsömléket, vagy kenyeret, a tojást, a sót, a borsot, a pirospaprikát és jól összedolgozzuk.
2. Egy nagyobb tálcát megszórunk morzsával, ráterítjük a húsmasszát, egyenletesen elterítjük, közepébe rakjuk a főtt tojásokat. A főtt tojások végeit levágjuk, így nem csúsznak el egymástól.
3. A húsmasszát feltekerjük, végeit benyomkodom. A zsírt tepsibe tesszük, felolvasszuk, majd rátesszük a húst. A vagdaltat lekenjük egy tojássárgával.
4. Közepes hőmérsékleten kb egy órán át sütjük, időnként meglocsolgatva a zsírjával. Kihűlve szeketeljük, krumplipürével, savanyúságggal tálaljuk.
Az apróra vágott hagymát egy picit megdinszteljük a teavajjal kikent serpenyőben, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, kicsit később a szintén apróra vágott paradicsomot. A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomok héján kereszt alakban bemetsszük, 1 percre forró vízbe dobjuk, meghámozzuk. ½ cm-esre kockázzuk, tálba rakjuk. A bazsalikomleveleket egészen finomra tépkedjük, hozzá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesAz összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytől va...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖntsd a tejet egy vastagabb falú lábosba, és kezdd melegíteni. Amikor felforr, kanalazd hozzá a búzadarát, add hozzá a cukrot, a sót és a vaníliát. Kis lángon főzd, és közben folya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű