menu

Családireceptkönyv.hu

STEFÁNIA VAGDALT


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1 kg sertéscomb
• 8 gerezd fokhagyma
• 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
• 3 db zsömle, vagy 3 szelet kenyér
• 1 db tojás
• só
• bors
• pirospaprika
• 6 db tojás
• zsemlemorzsa
• 1 db tojás sárga a kenéshez
• 20 dkg zsír a sütéshez

Elkészítés:


1. A tojásokat keményre főzzük. A húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsömléket, vagy kenyeret, a tojást, a sót, a borsot, a pirospaprikát és jól összedolgozzuk.
2. Egy nagyobb tálcát megszórunk morzsával, ráterítjük a húsmasszát, egyenletesen elterítjük, közepébe rakjuk a főtt tojásokat. A főtt tojások végeit levágjuk, így nem csúsznak el egymástól.
3. A húsmasszát feltekerjük, végeit benyomkodom. A zsírt tepsibe tesszük, felolvasszuk, majd rátesszük a húst. A vagdaltat lekenjük egy tojássárgával.
4. Közepes hőmérsékleten kb egy órán át sütjük, időnként meglocsolgatva a zsírjával. Kihűlve szeketeljük, krumplipürével, savanyúságggal tálaljuk.

STEFÁNIA VAGDALT

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Janee
Lilahagymás Tojáskrém
Lilahagymás Tojáskrém

Sós vízben kéményre főzöm a tojásokat. Megpucolom,és aprítóba gépbe, félbe bele dobálom. Akinek nincs vagy nem kedveli az aprítót, az krumplinyomóval, vagy villával is ugyan...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSIRKEMÁJAS TOJÁSOS SZELET
CSIRKEMÁJAS TOJÁSOS SZELET

A májat kevés vízben megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. A főtt tojásokat is felszeleteljük és a tálba tesszük. A hagymát és a petrezselyemzöldet ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
RÚDBAN SÜLT PIZZA
RÚDBAN SÜLT PIZZA

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
 Rántott laskagomba
Rántott laskagomba

A laskagombát megmosom, leszárítom, borsos lisztben megforgatom, majd tojásba, zsemlemorzsába mártom és forró olajban kisütöm, tálalás előtt sózom. Tetszőleges körettel tálalom, én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk