6 tojás
1/2 sütőpor
6 e.k. cukor
1 dl étolaj
6 ek. liszt
2 ek. kakaópor
Krém :
6 dl tej
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás puding
2 tasak cappuccino por
25 dkg Ráma
Tetejére :
4 dl tejszín (Hulala)
1 tasak zselatin fix
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk, majd kihűtjük.
A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel, es kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a pudinghoz adjuk.
A krém egyik felébe kavarjuk a cappucinot.
A piskótára először a fehér krémet kenjük.
Erre jön a cappuccinos krém.
A tejszint kemény habbá verjük, izlés szerint porcukrot is tehetünk bele.
A zselatint a tasakon látható előirás szerint elkészítjük, és a habhoz keverjük.
Ezt a felvert habot a tészta tetejére simitjuk.
Reszelt csokival behintjük.
Legalább 2 órára hidegre tesszük.
Fél kg cukrot 2 dl vízzel főni teszünk, és a habot állandóan leszedve, az edény oldalát több ízben összemosva (lásd: cukorfőzés), lágy fondánsűrűségre (IV. sűrűségi fok) főzzük. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sót, porcukrot és citromhéjat. A vajat villával nyomkodjuk a szárazanyagokhoz, míg egészen apró darabo...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűNačin pripreme: Četiri belanca ulupati sa 1 kašikom hladne vode i 50 grama šećera u čvrst sneg. U drugoj posudi u kremastu smesu umutiti 8 žumanaca sa koricom limuna i preostali...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: Könnyű23x24 tepsi.
Elkészítési idő: 15.perc Nehézség: Könnyű