6 tojás
1/2 sütőpor
6 e.k. cukor
1 dl étolaj
6 ek. liszt
2 ek. kakaópor
Krém :
6 dl tej
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás puding
2 tasak cappuccino por
25 dkg Ráma
Tetejére :
4 dl tejszín (Hulala)
1 tasak zselatin fix
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk, majd kihűtjük.
A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel, es kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a pudinghoz adjuk.
A krém egyik felébe kavarjuk a cappucinot.
A piskótára először a fehér krémet kenjük.
Erre jön a cappuccinos krém.
A tejszint kemény habbá verjük, izlés szerint porcukrot is tehetünk bele.
A zselatint a tasakon látható előirás szerint elkészítjük, és a habhoz keverjük.
Ezt a felvert habot a tészta tetejére simitjuk.
Reszelt csokival behintjük.
Legalább 2 órára hidegre tesszük.
Egy tálba tesszük a puha vajat, a porcukrot, hozzáadjuk a tojást, a mézet a szódabikarbónát és a tejet. Kézi habverővel alaposan összekeverjük, majd a masszát a liszthez adjuk és ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a zsírt, a tojássárgáját, cukrot, citromot. Összeállítjuk a tésztát. A tészta 2/3 részét egy kb 33×20 cm-es zománcos tepsibe nyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet ledarálod, majd az olvasztott vajjal egy műanyag keverőtálban összekevered. Az így kapott masszát egy magas peremű tortaforma aljára nyomkodod, majd kis időre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPuding készítése: A pudingot kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport és addig kevergetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű