menu

Családireceptkönyv.hu

Habos diós szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 tasak sütőpor
2,5 dl szénsavas ásványvíz
15 dkg liszt
10 evőkanál gyümölcslé, vagy kávé (ízlés szerinti, belocsoláshoz)

A krémhez:

3 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 narancs reszelt héja
10 dkg apróra vágott dió

Elkészítés:


A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla. Mikor kihűlt villával megszurkáljuk a tésztát és belocsoljuk. A habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tetejére simítjuk. A dióval és a narancshéjjal megszórjuk, hűtőbe tesszük, majd kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szénhidrátmentes tejberizs
Szénhidrátmentes tejberizs

A konjac rizst folyó víz alatt, szűrőben többször átöblítjük. Egy magas falú edényben felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk egy fél citrom kifacsart levét é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Renáta
Szalalkális
Avatar Renáta Kedvelnék
Szalalkális

Tészta: A lisztet, vajat, szalalkálit összemorzsolni, a tojással, tejjel összedolgozni. 4 cipót kell formázni az adagból. Egyenként nagy tepsi méretűre nyújtani, aranyszínűre sütn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Raffaelló
Raffaelló

1 dl tejbe beleáztatjuk a mandulákat. Másnap felforraljuk. Tűzről levéve belekeverjük a többi hozzávalót. Ha jól kihűlt gombócokat formálunk belőle és a közepébe belenyomunk egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csoda krémes,liszt nélkül
Csoda krémes,liszt nélkül

A tojásokat szét választjuk. A fehérjét vízgőz felett verjük fel kemény habbá.Akkor jó,ha a mixer keverőjéről már nem csorog le a hab. A gőzről levesszük és hozzá keverjük a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk