A tészta hozzávalói:
- 5 tojás
- 3 kanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 kanál finomliszt
- édesítőszer ízlés szerint
- 1 csomag sütőpor
A krém hozzávalói:
- 500 g natúr joghurt
- 300 ml habtejszín
- édesítőszer ízlés szerint
- 2 csomag Dr. Oetker zselatinfix
A tetejére:
- gyümölcs tetszés szerint
- 1 csomag Dr. Oetker Expressz tortazselé
◾️A tojásokat az édesítővel habosra keverjük.
◾️A liszteket a sütőporral átszitáljuk és a tojásos masszához adjuk.
◾️Lisztezett, zsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
◾️A habtejszínt felverjük.
◾️A joghurtot az édesítővel és a zselatinfixxel kikeverjük, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt is.
◾️A tésztára kenjük a krémet.
◾️A krém tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel, a tortazselét pedig a csomagon lévő leírás szerint elkészítjük (a cukrot cseréljük édesítőszerre) és a gyümölcsök tetejére öntjük.
◾️Megvárjuk, míg megdermed a zselé és már kínálhatjuk is.
A piskótát a hozzávalóiból szokásos módon megsütjük: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, kakaóval és a sütőporral. A fehérjét a sóval kem...
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: KözepesA tésztához 14 dkg szobahőmérsékletű margarint habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávéskanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet. Egy t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát, sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsiben sütjük Sütőpapírral együtt feltekerjük,amint megsült. Közben elkészítjük a krémet: A pudingot hagyományos módon megfőzzük a tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a cukorral kemény habnak verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd bele keverjük a diót, és az egészet óvatosan összedolgozzuk a kemény habbal. Egy nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű