A tészta hozzávalói:
- 5 tojás
- 3 kanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 kanál finomliszt
- édesítőszer ízlés szerint
- 1 csomag sütőpor
A krém hozzávalói:
- 500 g natúr joghurt
- 300 ml habtejszín
- édesítőszer ízlés szerint
- 2 csomag Dr. Oetker zselatinfix
A tetejére:
- gyümölcs tetszés szerint
- 1 csomag Dr. Oetker Expressz tortazselé
?A tojásokat az édesítővel habosra keverjük.
?A liszteket a sütőporral átszitáljuk és a tojásos masszához adjuk.
?Lisztezett, zsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
?A habtejszínt felverjük.
?A joghurtot az édesítővel és a zselatinfixxel kikeverjük majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt is.
?A tésztára kenjük a krémet.
?A krém tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel, a tortazselét pedig a csomagon lévő leírás szerint elkészítjük (a cukrot cseréljük édesítőszerre) és a gyümölcsök tetejére öntjük.
?Megvárjuk míg megdermed a zselé és már kínálhatjuk is.
Sok idő kell hozzá, de lehet részletekben is készíteni. A tészta akár két hétig is eláll... A krém is pár napot állhat a hűtőben. A kész sütinek minimum fél napot pihennie kell...
Elkészítési idő: 4 óra +... Nehézség: NehézElkészítés: Piskótát sütünk a szokásos módon, kakaóporral és a darált dióval egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, még melegen megkenjük a mogyorókrémmel. Amíg a piskóta sül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként a cukrot és a vizet egy lábasba öntjük, majd közepes hőfokon elkezdjük melegíteni Nem szabad kevergetni, csak esetleg néha megrázni a lábast. Kezd for Majd habzi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlsd. video
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű