Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

CSÖRÖGEFÁNK


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4-6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0,5 kg liszt
2 tojas
2 evokanal cukor
4 evokanal tejfol
pici so
3 dkg eleszto
5 dkg olvasztott margarin (vaj)
olaj a kisuteshez
vanilias porcukor a tetejere

Elkészítés:



Keves langyos, cukros tejjel felfuttatni az elesztot
Egy talban szitalni a lisztet
Hozza tenni a tojasokat,sot,cukrot,tejfolt
El kezdeni dagasztani es dagasztas kozben aprankent hozzatenni az olvasztott vajat (ne legyen forro,csak langyos)
Jo alaposan kidagasztjuk
Amikor az edenyhez,es a kezunkhoz sem ragad,akkor jo
Keves lisztet szorunk rea,letakarjuk,es meleg helyen kelesztjuk legalabb egy orat
Akkor,kb. 3 milimeter vastagsagura nyujtjuk
Azutan egy derelyevagoval tetszes szerinti kockakra vagjuk,es minden kocka kozepet,atlosan 2 cm-re bevagjuk,és a tészta mindket sarkát áthúzni a résen
Forro,bő olajban kisutjuk
Nagyon hamar sulnek,ezert nagyon kell vigyazni,hogy nehogy megegjen
Papirtorlore kiszedni,es meg melegen vanilias cukorral megszorni....

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy tortenet

Az eset úgy kezdődött, hogy egy bizonyos Krapfen nevű pék elhalálozván, műhelyét özvegye vezette tovább. Nem volt könnyű az élete özvegy Krapfenénak, mindazonáltal továbbra is az ő pékségéből került ki a legfehérebb, legfinomabb kenyér, a város legtávolabbi részéből is elzarándokoltak érte az emberek. Ám egy napon valami okból a kenyér nem készült el idejében. A vásárlók közül ki üres kézzel, bosszúsan ment el, ki türelmetlenül várt, s cifrákat mondott....., mígnem a pékné végképp kijött a sodrából, és egy darab kenyértésztát, amit éppen a kezében tartott, valakinek a fejéhez akarta vágni. Szerencsére rosszul célzott és a tészta nem az illető képén csattant, hanem a kályhán lévő lábasba pottyant, amelyben zsír forrdogált. A váratlan következmény az lett, hogy a célját tévesztett tészta néhány perc alatt szép aranysárgára sült, s a véletlen jóvoltából megszületett az első fánk, amit a bécsiek azóta is Krapfennak neveznek."

(Részlet Halász Zoltán Mesélő szakácskönyvéből) ...

CSÖRÖGEFÁNK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Puncs szelet
Puncs szelet

1., Vedd elő a legnagyobb gáztepsidet! 2., Süss 10 tojásból (vagy 6 tojás+4 ek víz) egy piskótát, majd cérnával vágd ketté! (Ez lesz az alja és a teteje.) 3., Aztán süss még egy...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Császármorzsa
Császármorzsa

Elkeverni az összetevőket annyi tejjel, hogy sűrű, krémszerű anyaggá váljon. Állni hagyjuk, míg a keverőkanál meg nem áll benne. Forró olajban kevergetve sütjük, míg morzsás állagú...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csokis kalács
Csokis kalács

Első lépésben a tésztához való alapanyagokat összekeverjük egy nagy tálban és robotgép segítségével bedagasztjuk a tésztát. Letakarva hagyjuk legalább egy órát kelni és közben vigy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Linzer karikak
Linzer karikak

1. A baracklekvár kivételével minden hozzávalót egy tálban alaposan összedolgozunk. 2. Erősen lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. 3. Egy lisztbe mártott isler...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk