menu

Családireceptkönyv.hu

TÚRÓS PALACSINTA EPERSZÓSSZAL


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 db kisütött palacsinta

50 dkg tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom lereszelt héja
3 evőkanál méz
70 dkg eper
fél citrom leve
3 evőkanál porcukor
Palacsintához:

350 gr liszt
4 db tojás
1 evőkanál porcukor
6 dl tej
1 csipetnyi só
olaj a sütéshez

Elkészítés:


Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a tejet, sót és a porcukrot. Habverővel állandó kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a szitált lisztet. Ügyeljünk, ne legyen csomós, ha a palacsintatésztát túl sűrűnek találjuk, szódavízzel hígíthatjuk.

Palacsintasütőben hevítsük fel az olajat, öntsünk bele a tésztából annyit, hogy szép vékonyra el tudjuk teríteni, majd palacsintákat süssünk belőle. Egy kevéske reszelt citromhéjat keverhetünk a tésztába, érdekesebb lesz tőle.

A töltelékhez tegyük a túrót egy tálba, finomabb ha előtte egy finomlyukú szitán átnyomjuk, adjuk hozzá a lereszelt citromhéjat, mézet és a vaníliás cukrot. Jól dolgozzuk össze, majd töltsük meg vele a palacsintákat.

Az eperöntethez mossuk meg jól az eperszemeket, egy maréknyit tegyünk félre belőle. A maradékot tegyük egy tálba, csorgassuk meg citromlével, szórjuk meg porcukorral, majd kézi mixerrel pürésítsük. Passzírozzuk át finomlyukú szitán, hogy a magok ne kerüljenek a mártásba. Az átpasszírozott szószba keverjük a félbevágott és félretett eperszemeket.

Tálaláskor hajtsuk félkör alakba a megtöltött palacsintákat, két darabot tegyünk egymással szembe, közepébe kanalazzunk az eperszószból. Tetejét szórjuk meg porcukorral és friss mentaággal díszítsük.

TÚRÓS PALACSINTA EPERSZÓSSZAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
Hókifli
Hókifli

összegyúrni, pihentetni a pulton.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyúrós túrógombóc
Gyúrós túrógombóc

A morzsázáshoz, öntet készítéshez pedig nem árt beszerezni: - Némi apróbb szemű zabpehely, vagy esetleg darált dió, mák, mogyoró - ki mire izgul rá jobban :) - Még egy adag prote...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Omlós keksz házilag
Omlós keksz házilag

A sütőt kb. 170 fokra előmelegítjük. A vajat a porcukorral robotgéppel jól ki kavarjuk, közben a sót a liszthez keverjük. A vajas cukorhoz hozzáadjuk a vaníliát és a lisztet, ma...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Áfonyás koszorú
Áfonyás koszorú

Az élesztőt elmorzsoljuk a meleg, de nem forró tejben, megszórjuk 1 ek cukorral, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk