Családireceptkönyv.hu

TÚRÓS PALACSINTA EPERSZÓSSZAL


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 db kisütött palacsinta

50 dkg tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom lereszelt héja
3 evőkanál méz
70 dkg eper
fél citrom leve
3 evőkanál porcukor
Palacsintához:

350 gr liszt
4 db tojás
1 evőkanál porcukor
6 dl tej
1 csipetnyi só
olaj a sütéshez

Elkészítés:


Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a tejet, sót és a porcukrot. Habverővel állandó kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a szitált lisztet. Ügyeljünk, ne legyen csomós, ha a palacsintatésztát túl sűrűnek találjuk, szódavízzel hígíthatjuk.

Palacsintasütőben hevítsük fel az olajat, öntsünk bele a tésztából annyit, hogy szép vékonyra el tudjuk teríteni, majd palacsintákat süssünk belőle. Egy kevéske reszelt citromhéjat keverhetünk a tésztába, érdekesebb lesz tőle.

A töltelékhez tegyük a túrót egy tálba, finomabb ha előtte egy finomlyukú szitán átnyomjuk, adjuk hozzá a lereszelt citromhéjat, mézet és a vaníliás cukrot. Jól dolgozzuk össze, majd töltsük meg vele a palacsintákat.

Az eperöntethez mossuk meg jól az eperszemeket, egy maréknyit tegyünk félre belőle. A maradékot tegyük egy tálba, csorgassuk meg citromlével, szórjuk meg porcukorral, majd kézi mixerrel pürésítsük. Passzírozzuk át finomlyukú szitán, hogy a magok ne kerüljenek a mártásba. Az átpasszírozott szószba keverjük a félbevágott és félretett eperszemeket.

Tálaláskor hajtsuk félkör alakba a megtöltött palacsintákat, két darabot tegyünk egymással szembe, közepébe kanalazzunk az eperszószból. Tetejét szórjuk meg porcukorral és friss mentaággal díszítsük.

TÚRÓS PALACSINTA EPERSZÓSSZAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Farsangi fánk 2. Évi
Farsangi fánk 2. Évi

Ha lehet minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű és huzatmentes meleg helyen dolgozzunk! A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a kimért li...

Elkészítési idő: 1 óra 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sült madártej
Sült madártej

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Beletesszük a megolvasztott margarint, a vaníliás cukrokat. Lassan hozzákeverjük a lisztet, a tejet és a felvert tojásfehérjét. K...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors károlyi kalács-Bánka Marianna
Gyors károlyi kalács-Bánka Marianna

Ezt dagasztjuk-kelesztjük. Majd téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük 10-15 dkg vaj és porcukor keverékével. Megszórhatjuk csokival, dióval, mandulával is. Feltekerjük és feldar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rizses csoki
Rizses csoki

A cukrot, a margarint és a vizet egy lábosban összeolvasztjuk, majd felforraljuk. Beletesszük a zselatint és folyamatosan kevergetve eloszlatjuk a legkisebb csomót is. Belesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk