60 dkg liszt
25 dkg margarin
1 evőkanál zsir
1 tojas
1 k.k. cukor
1, 5 dkg friss élesztő
1 kis doboz tejföl
0, 5 dl tej
1 tasak sutopor
Toltelekhez:
40 dkg darált dio
30 dkg cukor
vaniliás cukor
baracklekvár
Csoki máz:
25 dkg porcukor
3 evokanal kakao
4 evőkanál olaj
5-6 evőkanál lobogo forro viz
Az elesztot felfuttatjuk keves langyos tejjel es cukorral
Utana osszedolgozzuk a tobbi hozzavaloval: liszt,zsir,margarin,tojas,tejfol,tej,cukor,sutopor
Addig gyurjuk ameddig az edenytol elvalik es a kezunkrol is
Pihentetjuk legalabb 1 orat
Addig elkeszitjuk a tolteleket,a daralt diot osszekeverjuk a cukorral,es a vaniliaval
Utana 3 egyforma cipot formazunk
Egy tepsit kizsirozunk es lisztezunk
Az elso cipot kinyujtjuk es a tepsibe helyezzuk,megkenjuk baracklekvarral es megszorjuk a dios toltelek felevel
Rahelyezzuk a masodik kinyujtott cipot,es szinten megkenjuk baracklekvarral es a maradek dios toltelekkel
Erre simitjuk a harmadik kinyujtott cipot
Egy villaval megszurkaljuk,hogy sules kozben a levego tudjon tavozni,es ne puposodjon fel
Legalabb egy fel orat pihentetjuk,majd elomelegitett,kozepes homersekletu sutoben megsutjuk
Hagyjuk kihulni
Elkeszitjuk a mazat
A porcukrot a kakaoval jol elkavarjuk,hozza keverjuk az olajat is,majd kanalankent a forro vizet
Azonnal a kihult tesztara simitjuk...
A tojásokat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral majd lassan hozzákeverjük az olajat, szódát, lisztet és sütőport is. Ez után ketté osztjuk a tésztát, egyik felébe a kakaóport...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Mikor összeállt, két gombócot formázunk, fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk. Amíg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. A diót apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lakodalmas barack tésztájához egy tálba öntjük a cukrot, a vajat, a tojások sárgáját, a szódabikarbónát és a tejet, robotgéppel kihabosítjuk, majd 3-4 adagban hozzákeverjük a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancslében csomómentesen elkeverjük a zselatint és az édesítőt, majd mérsékelt lángon forralásig melegítjük. Mielőtt forrni kezdene, levesszük a tűzről, pár percig hűlni hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű