6 tojas
15 dkg cukor
20 dkg liszt
6 evokanal viz
1 tasak sutopor
Krem :
3 tasak epres puding (fozos)
9 dl tej
20 dkg vaj, vagy margarin
20 dkg cukor
3 dl habtejszin
A tojasfeherjet kemeny habba verjuk
A tojasok sargajat habosra kavarjuk,hozza kanalazzuk a vizet,es ezzel is osszekavarjuk
Utana felvaltva hozza kavarjuk a sutoporral elkevert lisztet,es a felvert tojashabot
Elomelegitett sutobe megsutjuk...a tepsit olajozzuk es lisztezzuk...
Krem :
A pudingokat keves hideg tejjel csomomentesre keverjuk,utana hozzaontjuk a maradek tejet,cukrozzuk izles szerint,es surure fozzuk
Hulni tesszuk
A vajat habosra kavarjuk a cukorral
A tejszint kemeny habba verjuk...ha szukseges tehetunk bele porcukrot,izles szerint
A felvert tejszinhabbol keveset felre teszunk a teszta bevonasahoz
Amikor a puding kihult,hozza keverjuk a vajas kremet es jol kihabositjuk
Utana, a felvert tejszinhabbal is kremesre kavarjuk...en, kezi mixerrel keszitettem...
A kihult piskotat kettobe vagjuk
Az also lapra simitjuk a kremet,utana ratesszuk a masik lapot,kisse lenyomkodjuk finoman
A tetejet bevonjuk a felretett tejszinhabbal
Csoki reszelekkel megszorjuk....
1.Az olvasztott vajat hozzáadjuk a kekszhez, majd a sütőpapírral bélelt forma aljába nyomkodjuk, és hidegre tesszük, amíg összeállítjuk a krémet. 2.Két doboz barackot jól lecs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét piskótát sütünk első körben, egy barnát és egy fehéret, míg az egyik sül, elkészítjük a csokikrémet, a másik sütőidő alatt pedig szirupot főzünk és diót pirítunk. Barna piskót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét kockákra törjük, a cukorral és a margarinnal együtt gőz fölött felolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, majd az egész tojást is. A lisztetel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA cukorból a vízzel szirupot főzünk. A tojások fehérjét (robottal) kemény habbá verjük. (Tehetünk bele néhány csepp citromlevet, attól keményebb lesz.) Hozzáöntjük a forró szirupo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű