Fasirthoz :
0, 5 kg sertescomb
2 db nyers krumpli
1 kis fej hagyma
2 cikk fokhagyma
1 szelet fehér kenyér
so, bors,
1 tojás
olaj a kisuteshez
Paradicsomszosz :
0, 5 l suru paradicsomle
keves viz
olaj
1 evokanal liszt
keves cukor(ez el is hagyhato)
so
A hust kockakra vagom es ledaralom a,,szinten kockakra vagott krumplival,hagymaval,fokhagymaval es vegul a vizben aztatott es jol kicsavart kenyerrel
Fuszerezem,soval,borssal...ha hignak talaljuk a masszat,akkor keves zsemlemorzsat adunk hozza
Gombocokat formazok,kisse ellapitom oket a tenyeremmel
Olajban,kozepes langon megsutom
Elkeszitem a paradicsomszoszt
Az olajbol amiben a fasirt sult,3 kanalnyit egy edenyben teszek es hozza keverem a lisztet
Csak addig forrositom amig az olaj habozni kezd
Akkor hozza toltom a paradicsomlevet es keves vizet,es jol elkeverem
Sozom,es cukrozom izles szerint
Addig keverem lassu tuzon,ameddig besurusodik (olyan surusegure keszitsuk ahogy nekunk tetszik,lehet surubb es lehet higabb...akkor meg vizzel potoljuk)
En,hejaban fott, es olajban forgatott krumplival talaltam
Lehet talalni ,csigatesztaval,makaronival,nokkedlivel....
A darált mákot ízlés szerint pár evőkanál cukorral elkeverjük. Egy magas falú tálat (jénai) kivajazunk. A kifliket felkarikázzuk, és egy rétegben lepakoljuk a tál aljára. A tejet k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszeljük a burgonyát, kifacsarjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk a darált húshoz, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát dagasztjuk, kelesztjük, 4 gombócra osztjuk. A 4 gombócot egyesével kör alakúra nyújtjuk. a Köröket 8 cikkre vágjuk, minden cikkbe teszünk egy darab virslit, sajtot, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alma csumáját eltávolítjuk, húsát héjastul vékony cikkekre vágjuk. 2. A vajon fedő alatt, az edényt időnként megrázogatva puhára pároljuk, majd rászórjuk a fahéjat. Forrón t...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű