Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

HÁZI KOLBÁSZ


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg.zsírosabb sertés hús
10 dkg.édes darált piros paprika
5 dkg. préselt fokhagyma
só,bors izlés szerint
1 zacskó egész kömény (elhagyható)
sertés- vagy marhabél

Elkészítés:


A húst közepes tárcsán ledaráljuk, hozzáadjuk a hozzávalókat ilyen sorrendben: Rákenjük a foghagymát, rászórjuk a köményt, majd a paprikát, végül a sót! Az összes hozzávalóval jól átdolgozzuk, többször átgyúrjuk majd indulhat a töltés a disznó bélbe.

A kolbász töltése is fontos lépés. Igyekezzük úgy tölteni a kolbászt, hogy közepesen legyen kemény. Legyen tartása, tömörsége, de ne legyen kemény. (Egyrészt sütéskor könnyebben szétdurran, másrészt nem ideális a sok levegő a töltelék között.) A vastag kolbászokat egy vasag tűvel szurkáljuk is meg.

Frrissen sütve nagyon finom.
Hagymás tört krumplit készitettem hozza.

HÁZI KOLBÁSZ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Karaj - Mustáros karaj 2 - OK
Karaj - Mustáros karaj 2 - OK

1. A húst kicsontozzuk, megsózzuk, majd az olajon átsütjük. 2. Bekenjük a Piros Arannyal, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a vizet, lefedjük, és megpároljuk. 3. A mustárt ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Alpesi tarja
Alpesi tarja

A vékony hússzeleteket kiklopfoljuk sózzuk, borsózzuk. A burgonyát megpucoljuk, lereszeljük a kisebbik reszelőn. Besózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Kinyomkodjuk, borsozz...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Angol kolbász
Angol kolbász

Enyhén verd fel a tojást, hámozd meg és reszeld le az almát és a citrom héját. Aprítsd fel a zöldfűszereket. Van, aki nem szereti a húst gyümölccsel keverni, az kihagyhatja az almá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk