Családireceptkönyv.hu

HÁZI KOLBÁSZ


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg.zsírosabb sertés hús
10 dkg.édes darált piros paprika
5 dkg. préselt fokhagyma
só,bors izlés szerint
1 zacskó egész kömény (elhagyható)
sertés- vagy marhabél

Elkészítés:


A húst közepes tárcsán ledaráljuk, hozzáadjuk a hozzávalókat ilyen sorrendben: Rákenjük a foghagymát, rászórjuk a köményt, majd a paprikát, végül a sót! Az összes hozzávalóval jól átdolgozzuk, többször átgyúrjuk majd indulhat a töltés a disznó bélbe.

A kolbász töltése is fontos lépés. Igyekezzük úgy tölteni a kolbászt, hogy közepesen legyen kemény. Legyen tartása, tömörsége, de ne legyen kemény. (Egyrészt sütéskor könnyebben szétdurran, másrészt nem ideális a sok levegő a töltelék között.) A vastag kolbászokat egy vasag tűvel szurkáljuk is meg.

Frrissen sütve nagyon finom.
Hagymás tört krumplit készitettem hozza.

HÁZI KOLBÁSZ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csülök pékné módra
Csülök pékné módra

1.A vöröshagymát megpucoljuk és 4 felé vágjuk mindegyiket. A fokhagymát gerezdekre szedjük és szintén megpucoljuk. A fűszereket előkészítjük. 2.A csülköt egy nagy fazékba tesszük,...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mustáros karaj pecsenye
Mustáros karaj pecsenye

Az 1 kg karajt megmosom, fölszeletelem, megsózom, borsozom. Bekenem a húst mustárral. Alaposan bedörzsölöm, hagyom állni legalább 0,5 órát. Előző este is el lehet készíteni, ilyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
A legomlósabb csülök, amit valaha kóstoltam! Ünnepi
A legomlósabb csülök, amit valaha kóstoltam! Ünnepi

teáskanál ételízesítő. Elkészítés: Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbev...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk