25 dkg cukor
10 tojas
1 liter tej
15 dkg vaj/margarin
2 tasak Bourbon vanilias cukor
10 evokanal liszt
pici so
Eloszor a tojasfeherjet kemeny habba verem
Utana a kétféle cukrot a tojasok sargajaval elkeverem
Hozzaadom a vajat, majd felvaltva hozzaadom a lisztet es a tejet, es simara keverem
Beleforgatom a tojashabot, ezt nem muszaj nagyon alaposan elkeverni
Egy nagyon folyekony masszat kapunk, de nem kell felni tole, mert sules kozben az anyagok szepen elvallnak egymastol...alul es felul lesz a teszta reteg, es kozepen a krem
A folyekony masszat, kikent,lisztezett kozepes meretu tepsibe ontjuk,es nem nagy hofokon addig sutjuk ameddig a teteje pirulni kezd
Hagyjuk alaposan kihulni, mert igy lesz szepen szeletelheto...
Egy edénybe tölts 3 dl vizet , sót , cukrot és forrald fel. Add hozzá a zsírt , ha teljesen felolvadt szórd bele a lisztet. Szüntelenül kevergetve addig főzd míg sima lesz, és az e...
Elkészítési idő: 1 óraA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjétől és a cukorból kemény habot verünk. A sárgaját is jól összekeverjük mig jó habos nem lesz, aztán összekeverjük a habokat hozáadjuk a lisztet...
Elkészítési idő: 40 percMíg hűl elkészítjük a krémet. - 3 cs vaníliás puding - 9 dl tej - 4 cs vaníliás cukor - 20 dkg vaj - 1 cs lapzselatin a krém fixálásához A habhoz: - 8 dl tejszín keménye ver...
Elkészítési idő: 1 óraMelegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sót, porcukrot és citromhéjat. A vajat villával nyomkodjuk a szárazanyagokhoz, míg egészen apró darabo...
Elkészítési idő: 70 perc