25 dkg cukor
10 tojas
1 liter tej
15 dkg vaj/margarin
2 tasak Bourbon vanilias cukor
10 evokanal liszt
pici so
Eloszor a tojasfeherjet kemeny habba verem
Utana a kétféle cukrot a tojasok sargajaval elkeverem
Hozzaadom a vajat, majd felvaltva hozzaadom a lisztet es a tejet, es simara keverem
Beleforgatom a tojashabot, ezt nem muszaj nagyon alaposan elkeverni
Egy nagyon folyekony masszat kapunk, de nem kell felni tole, mert sules kozben az anyagok szepen elvallnak egymastol...alul es felul lesz a teszta reteg, es kozepen a krem
A folyekony masszat, kikent,lisztezett kozepes meretu tepsibe ontjuk,es nem nagy hofokon addig sutjuk ameddig a teteje pirulni kezd
Hagyjuk alaposan kihulni, mert igy lesz szepen szeletelheto...
Tojásokat szét választom, fehérjét pici sóval kezdem kevertetni kézi mixerrel és kicsinyenként adom hozzá a kr. cukrot, jó kemény hab keletkezzen majd az első fokozatra kapcsolom a...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesÖsszeállítás Mézes lap - vaníliás krém - mákos piskóta - vaníliás krém - mézes lap A tetejére porcukrot szórunk
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztben a szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ TÉSZTA Az olajat, vizet feltesszük forrni a cukorral és a sóval. Ha felforrt, belekeverjük a lisztet, majd tovább főzzük állandóan keverve addig, amíg a tészta elválik az edény...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes