1 kg krumpli
1 nagy fej hagyma
25-30 dkg szalámi
1 cikk fokhagyma
so, bors, piros paprika
1 leveskocka
olaj a hagyma parolasahoz
A hagymat kockakra vagom.
A krumplit meghamozom, es felszeletelem mind a sult krumplihoz szoktam.
A hagymat az olajon uvegesre dinsztelem, hozzaadom a csikokra vagott szalamit , es egyutt is piritom, ameddig a szalami egy kicsit megpirul.
Keves vizzel felontom, es fuszerezem, so, bors,leveskocka, paprika,fokhagyma aprora vagva.
Addig fozom ameddig a szalami puhulni kezd.
Utana hozzaadom a krumplit,es felontom annyi vizzel,hogy eppen csak ellepje a krumplit, ha szukseges, akkor lehet utana fuszerezni, izles szerint.
Amikor a krumpli is megpuhul akkor kesz van...
A csirkemellet csíkokra vágjuk és meghempergetjük a lisztben. Kis olajban sütjük, amíg a liszt megpirul rajta, majd kiszedjük egy tányérra és félretesszük. A felaprított hagymát p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával áttöröm és elkeverem a darával, a citrom héjjal, a sóval és 1 tojás sárgájával. kb. 10 percet pihentetem, hogy a dara megszívja magát, majd az 1 tojás fehérjét kem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépés a rizottó elkészítése: A hagymát apróra vágom és olajon üvegesre dinsztelem. Rádobom a rizst, amit nem mosok meg, ezt is addig dinsztelem, míg kissé megüvegesedik. Ráön...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gabonakolbászt egy nagy tálban szétmorzsolom, a 15 percet áztatott szójagranulátumot kinyomkodva hozzákeverem. A hagymákat pirítom, ennek a felét, 3-4 db tojást, kevés borsot, kö...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes