1 kg krumpli
1 nagy fej hagyma
25-30 dkg szalámi
1 cikk fokhagyma
so, bors, piros paprika
1 leveskocka
olaj a hagyma parolasahoz
A hagymat kockakra vagom.
A krumplit meghamozom, es felszeletelem mind a sult krumplihoz szoktam.
A hagymat az olajon uvegesre dinsztelem, hozzaadom a csikokra vagott szalamit , es egyutt is piritom, ameddig a szalami egy kicsit megpirul.
Keves vizzel felontom, es fuszerezem, so, bors,leveskocka, paprika,fokhagyma aprora vagva.
Addig fozom ameddig a szalami puhulni kezd.
Utana hozzaadom a krumplit,es felontom annyi vizzel,hogy eppen csak ellepje a krumplit, ha szukseges, akkor lehet utana fuszerezni, izles szerint.
Amikor a krumpli is megpuhul akkor kesz van...
1. Személyenként 25-30 dkg héjában előre főzött burgonyát megtisztítunk, karikára vágunk, és zsírral kikent tűzálló tálba rétegezve lerakjuk. 2. Személyenként 1 tojássárgáját e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA savanyú káposztát kevés zsiradékon megpároljuk. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tepsit kikenünk zsiradékkal. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékonyra karikázzuk és a tepsi alján elterítjük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, a fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk pörköltet. A kimosott savanyú káposztát dobjuk olajra, tegyünk bele sót, cukrot, babérlevelet, paprikát, köménymagot, majd engedjük fel vízzel. Ha félig kész a káposzta...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes