menu

Családireceptkönyv.hu

LUCSKOS KÁPOSZTA


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1/2 kg serteshus (lehet comb, karaj)
1 nagyobb fej kaposzta
1 nagy fej hagyma
3 evokanal rizs (elhagyhato)
so,bors,piros paprika
1 leveskocka (elhagyhato)
1 evőkanál suritett paradicsom
zöld kapor
1 kis doboz tejföl
1 evőkanál liszt
olaj a hagyma parolasahoz

Elkészítés:


A hust kissebb kockakra vagom
A hagymat is aprora vagom
Az olajon a hust megforgatom, addig, ameddig kifeheredik, hozza teszem a hagymat, es egyutt is parolom nehany percig
Az edenyt lehuzom a tuzrol es, beleteszem a sot,borsot, paprikat, es felontom annyi vizzel,hogy ellepje a hust
Kozben a kaposztat kettobe vagom, a torzsajat eltavolitom, felszeletelem, es a szeleteket nagyobb kockakra vagom
Amikor a hus szinte puha, akkor hozzaadom a kaposztat, rizset, az aprora vagott kaprot, suritett paradicsomot, es a leveskockat
Vizzel potolom, es puhara fozom
Elkeszitem az eresztéket
A lisztet csomomentesre keverem egy keves vizzel, hozzakavarom a tejfolt, teszek bele az etel levebol is, egy keveset, osszekavarom es az etelhez adom
Hagyom meg nehany percig foni...

LUCSKOS KÁPOSZTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöld spárgás-sonkás csirkemell
Zöld spárgás-sonkás csirkemell

A spárgát megtisztítjuk, majd sós vízben enyhén roppanósra főzzük. Ez kb. 5 percet vesz igénybe. A csirkemellet szeletekre vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őröl...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
Tavaszi rizseshús
Tavaszi rizseshús

A csirkemellet és a zöldségeket felkockázzuk. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig átsütjük. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött cukkini
Töltött cukkini

A megmosott cukkini közepét kiszedjük és megtöltjük a jól elkevert töltelékkel. kb. 25 percig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csevap (mics)
Csevap (mics)

Háromszor ledaráljuk a húsokat, lényeg, hogy minél pépesebb legyen. Fűszerezzük (csombor,fokhagyma apróra vágva), mehet bele a szódabikarbóna, bors, só, majd a leszűrt húsleves.Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk