30 dkg liszt
20 dkg cukor
2 tojas
1 dl olaj
2,5 dl tej
1 tasak sutopor
10 dkg mák
A tojasokat a cukorral habosra kavarjuk
Utana az olajat is hozza kavarjuk
Utana, felvaltva, a sutoporral elkevert lisztet es a tejet
Egy kuglof format kivajazunk es lisztezunk
A massza felet a formaba tesszuk
A masik felebe bele szorjuk a makot...ha sűrű lenne, akkor egy keves tejet teszunk hozza
A makos masszat a feher masszara kanalazzuk
Kozepes langon sutjuk
Fogpiszkaloval ellenorizzuk a sutest
Meg melegen porcukorral megszorjuk....
szilvás: lime levet és héjat a kr. cukorral jól kikeverjük. 175°C-on 45 percig sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A fagyikészítést megelőző este hámozd meg a banánokat, darabold fel őket, majd tedd a mélyhűtőbe egy műanyagdobozban. 2. Amikor eljött a desszert ideje, szedd ki őket, és tedd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk. A lisztet egy tálba mérjük, beleszórjuk a sütőport, a sót, a porcukrot. Elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű margarint, belereszeljük a citrom héját. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 200 fokra. Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű