menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Mézes krémes
195
Elég sokféle mézes krémes recept verzió létezik ebből is, ahány ház annyi szokás. Van, aki kakaós krémet tesz...részletek
Antukné Ildikó Antukné Ildikó
Követés
Hozzávalók
1 tepsire
A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
100 g vaj
150 g porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 g virágméz
100 ml tejföl (20%-os)
A krémhez
3 db tojássárgája
80 g kristálycukor
1 db vaníliás cukor - bourbon
90 g búzaliszt (BL55)
700 ml 2,8%-os tej
A krémalaphoz
200 g vaj
200 g porcukor
4 evőkanál rum - fehér
A tetejére
200 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)

Elkészítés:


Elkészítés
80 perc

A lisztet elmorzsolunk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, a mézet a tejföllel.

Jól kidolgozott tésztát készítünk. 4 részre osztjuk, 30 percig pihentetjük. (Amíg pihen a tészta én a főzött krémet elkészítem el, mert míg megsülnek a lapok ki is hűl, és folytathatom az összeállítással egyből.)

Elkészítjük a krémet is. A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet.

Apránként hozzáadagolva a tejet, folyamatos keverés mellett csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha a krém kihűlt, már jók is a lapok.

A lapokat egyesével kés vastagságúra nyújtjuk, majd jól megzsírozott, vagy sütő papírral fedett, 31*31 cm-es tepsi hátlapján. (én a sütőpapíros verzióval sütöm a lapokat) 170 C fokon 7-10 perc alatt megsütjük a lapokat.

Ha megsültek a lapok a vajat a porcukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a rumot is.

Majd a kihűlt krémmel alaposan kikeverjük a vajas-porcukros-rumos krémalapot.

A lapokat egymásra téve megtöltjük a krémmel, úgy hogy az első, második illetve a harmadik lapra krémet kenünk.

A legfelső negyedik lapra kerül az olvasztott csokoládé, amit hagyunk megszilárdulni.

Forró vízbe mártott (papírkéztörlőn letörölt) késsel felvágjuk az elkészült mézes krémest, így nem törik a csokoládé a tetején.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar arácsonyra Diós-lekváros habos linzer.
arácsonyra Diós-lekváros habos linzer.

A linzer tésztát összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük. Fél óra múlva vékonyra kinyújtjuk és 5-6 cm köröket szúrunk ki belőle. A sütőt előmelegítjük 180fokra és kb 8 perc alatt me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brobni tölcsérben
Brobni tölcsérben

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Grease és a vonal egy 19cm x 19cm tepsibe. Melt vajat és csokoládét egy serpenyőben alacsony lángon. Alternatív tegyük egy tálba, és mikrohullámú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó Golyók
Zserbó Golyók

Az összetevőket összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle. Tartsuk hűtőben a golyókat minimum 1 órán át, hogy összeérjenek az ízek, majd a kakaós bevonóhoz valókat egy lábasban k...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 10 perces édesség
10 perces édesség

Ennél a receptnél nem kell előre lecsöpögtetni a fagyasztott gyümölcs levét (amit kienged). Itt direkt jó, ha azt a piskóta felszívja. Viszont a fogyasztást megelőző nap javasolt e...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk