25 dkg kakaós keksz
12 dkg vaj
6 evőkanál barna cukor
60 dkg tehéntúró
4 dl habtejszín
20 dkg fehér csokoládé
20 dkg étcsokoládé
A kekszet apróra tördeljük, a vajat felolvasszuk és belekeverünk két evőkanál cukrot és ráöntjük. A kekszet belenyomkodjuk egy kivajazott sütőformába (érdemes olyat használni amelyiknek lekapcsolható az oldala) és betesszük a hűtőbe. A habot közben felverjük és belekeverjük a túrót és a maradék cukrot, majd két egyenlő részre osszuk. A kétféle csokoládét időközben vízgőz fölött felolvasszuk, majd hozzákeverjük a két edényben lévő túrós krémhez. A barna habot rásimítjuk a kekszes alapra, majd óvatosan a fehéret a tetejére és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Tálalás előtt a tetejét meglocsoljuk csokoládéöntettel és már szeletelhetjük is.
A tészta hozzávalóit összegyúrtam a sütést megelőző este, hűtőben éjszakázott, majd másnap olajjal kikent sütőformába nyomkodva, kb. 8 perc alatt egész világosra sütöttem. Kihűtött...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrni és be a hűtőbe. (Este összeállítani). Kis adagokban kinyújtani vékonyra, ha ragad, meglisztezni, és késsel felszedni a deszkáról. Lassan sütni, vigyázni,...
Elkészítési idő:A tojásokat szétválasztottam, sárgájához hozzáadtam az édesítőt, fehérjéből kemény habot vertem, beleraktam adagonként a kakaóport. Végül a kettőt lazán összekevertem. Sütőpapírral...
Elkészítési idő: