25 dkg kakaós keksz
12 dkg vaj
6 evőkanál barna cukor
60 dkg tehéntúró
4 dl habtejszín
20 dkg fehér csokoládé
20 dkg étcsokoládé
A kekszet apróra tördeljük, a vajat felolvasszuk és belekeverünk két evőkanál cukrot és ráöntjük. A kekszet belenyomkodjuk egy kivajazott sütőformába (érdemes olyat használni amelyiknek lekapcsolható az oldala) és betesszük a hűtőbe. A habot közben felverjük és belekeverjük a túrót és a maradék cukrot, majd két egyenlő részre osszuk. A kétféle csokoládét időközben vízgőz fölött felolvasszuk, majd hozzákeverjük a két edényben lévő túrós krémhez. A barna habot rásimítjuk a kekszes alapra, majd óvatosan a fehéret a tetejére és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Tálalás előtt a tetejét meglocsoljuk csokoládéöntettel és már szeletelhetjük is.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a darált diót, a cukorhelyettesítőt, a kakaóport és a sütőport, majd fakanáll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vaníliát, a sót, a cukrot és a felvert tojásokat. Végül hozzákeverjük a lisztet is és egynemű masszává keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük a Ricottához az édesítőszert, adjuk hozzá a durumlisztet, a tejszínt, a tojást és a citrom reszelt héját. Mossuk meg a cseresznyét, magozzuk ki, felezzük, keverjük óva...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: NehézDas Müsli in eine beschichtete Pfanne geben und ohne Zugabe von Fett oder ähnlichem so lange rösten, bis das Müsli leichte Röstfarbe annimmt bzw. es leicht zu duften anfängt. Nun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű