50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor
20 dkg porcukor (vagy 20 dkg Glukonon)
1 mokkáskanál rumaroma (én ennél jelentősen többet teszek bele)
1 csomag kókuszreszelék
1 üveg meggybefőtt (itt diabetikus) leve
(Mivel én teszek a közepébe meggyszemet is, így az sem vész kárba!)
A kekszport elkeverjük a cukorral (glukononnal), a kakaóval, majd elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal.
A befőttléhez hozzáadjuk a rumaromát, majd fokozatosan adagoljuk a cukor-kakaó-kekszpor-vaj keverékhez, annyit teszünk hozzá, hogy jól formálható legyen. (Tapasztalat: az összes belefér!)
Nedves kézzel golyókat formálunk belőle (én a közepébe mindig teszek egy szem meggyet), majd egyenként megforgatjuk a kókuszreszelékben.
Fóliával letakarva hűtőszekrénybe vagy valami hideg helyre tesszük, amíg megkeményedik.
VIGYÁZAT!!! Ne hagyjuk jól látható helyen, mert könnyen felzabálódik észrevétlenül!!!
A meghámozott almát lereszeljük, a vaníliát és a fahéjt hozzáadjuk. Egy lekapcsolható oldalú sütőformát kibélelünk sütőpapírral, vagy alufóliával és belesimítjuk az almát. A tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal összedolgozzuk, majd a tejfölt és a sót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Majd kinyújtjuk a tésztát és háromszögeket vágunk belőle. Megcsináljuk a tölteléke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral jó habosra kikeverjük.Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport a tejjel váltogatva, végül a kókuszreszeléket. Kivajazott tepsibe öntjük a masszát és előmeleg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű