♥ TÉSZTA
6 tojás
3 ek liszt
3 ek kakaópor
6 ek cukor
1/2 cs sütőpor
♥ KRÉM
7 ek tej
15 dkg darált dió
1 cs vaníliás puding
20 dkg margarin
15 dkg cukor
1 kupica rum
2-3 egyenesebb banán
♥ MÁZ
5 ek cukor
1 ek kakaó
5 dkg margarin
2 ek víz
A tojások fehérjét habbá verjük, egyesével hozzákeverjük a sárgákat, majd a cukrot, végül a liszttel elkevert sütőport és a kakaópor.. Nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd megsütjük a piskótát.
A még meleg piskótát egy sodrófa segítségvel félbe hajtjuk és így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet a pudinggal, a cukorral és a rummal felfőzzük, tűzről levéve hozzákeverjük a diót, majd a kihűlt krémhez adjuk a habosra kevert margarint.
Megkenjük a kihűlt piskótát a krémmel, közepébe tesszük a banánokat, majd félbe hajtjuk úgy, hogy a piskóta szélei összeérjenek.
A mázhoz valókat felfőzzük és bevonjuk vele a süteményt.
Hűtőszekrénybe tesszük, pár óra múlva szépen szeletelhető
♥ a krémhez a dió helyett használhatunk gesztenyemasszát is
Elkészítés Első lépésben a piskótákat megsütjük 30*20 cm-es tepsin. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan bel...
Elkészítési idő: 1-1.5 óraÖssze keverni. Kis gyümölcskenyér formába sütni.
Elkészítési idő:1. A szilvát megtisztítjuk , félbevágjuk, kimagozzuk . 2 A cukrot karamellizáljuk hőálló edényben , amit a sütőbe is betehetünk majd. A teljesen megolvadt cukorhoz hozzáadjuk a va...
Elkészítési idő: