Családireceptkönyv.hu

Epres-túrós pite


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 12 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 40-50 dkg eper

Tésztához:
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 2 evőkanál kakaó (elhagyható)

Túrós rész:
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 6 dkg étkezési keményítő (fél csomag vanília pudingpor)
- 4 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor / vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:


1. Az epret félbevágjuk. A formát (27 cm-es piteforma) vékonyan kikenjük vajjal és liszttel megszórjuk.
2. A vajat a cukorral kezdjük el keverni, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól kikeverjük.
3. A lisztet, a sütőporral, (a kakaóval) keverjük össze.
4. A lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásoshoz masszához és összedolgozzuk.
5. a masszát a formába öntjük és elsimítjuk, majd tetszés szerint kirakjuk eperrel.
6. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, végül az összetört túrót.
7. A citrom héját és a pudingot is hozzákeverjük.
8. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és több részletben a túrós krémhez forgatjuk.
9. A túrós masszát az eperre kanalazzuk, majd a sütemény tetejét is kirakjuk eperrel.
10. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krilla
Snickers,nyers
Snickers,nyers

Zsirpapirral belej ki egy 15x20 centis suto talat, en uveget hasznaltam. Keverd ossze az alabbi hozzavalokat es a kulonbozo retegek elkeszitese kozben a mar meglevot tartsd a melyh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
Néró
Néró

A vajat az átszitált porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát. Végül hozzákeverjük a lisztet. A tésztát 10-es si...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Szilvás galatta(low HI,gaps)
Szilvás galatta(low HI,gaps)

Össze gyúrni és hűtőben pihentetni 1-2 órát. Kézzel gyúrtam szét a sutopapiron a tetejére szilva és pici cukor. A széleket kicsit vissza hajtottam. 175 fokon kb. 40 perc sütés.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk