- 40-50 dkg eper
Tésztához:
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 2 evőkanál kakaó (elhagyható)
Túrós rész:
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 6 dkg étkezési keményítő (fél csomag vanília pudingpor)
- 4 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor / vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja
1. Az epret félbevágjuk. A formát (27 cm-es piteforma) vékonyan kikenjük vajjal és liszttel megszórjuk.
2. A vajat a cukorral kezdjük el keverni, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól kikeverjük.
3. A lisztet, a sütőporral, (a kakaóval) keverjük össze.
4. A lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásoshoz masszához és összedolgozzuk.
5. a masszát a formába öntjük és elsimítjuk, majd tetszés szerint kirakjuk eperrel.
6. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, végül az összetört túrót.
7. A citrom héját és a pudingot is hozzákeverjük.
8. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és több részletben a túrós krémhez forgatjuk.
9. A túrós masszát az eperre kanalazzuk, majd a sütemény tetejét is kirakjuk eperrel.
10. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 percig sütjük.
A tojások sárgáját a cukorral, mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaópor-rizsliszt-sütőpor keverékét és óvatosan a tojások kemény habbá vert fehérjét is. 180 fokra előmel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, lágy állagú tészta lesz belöle, liszten kinyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit, vagy formát. Megszurkáljuk villával és pihenni hagyjuk míg elkész...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem és olajon megsütöm. Ízesítem pl. kakaóval, túróval, mogyorókrémmel, mézzel.
Elkészítési idő: 30-60 Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük (kb. 38x24 cm-es). 2. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzádolgozzuk. A kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű