- 40-50 dkg eper
Tésztához:
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 2 evőkanál kakaó (elhagyható)
Túrós rész:
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 6 dkg étkezési keményítő (fél csomag vanília pudingpor)
- 4 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor / vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja
1. Az epret félbevágjuk. A formát (27 cm-es piteforma) vékonyan kikenjük vajjal és liszttel megszórjuk.
2. A vajat a cukorral kezdjük el keverni, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól kikeverjük.
3. A lisztet, a sütőporral, (a kakaóval) keverjük össze.
4. A lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásoshoz masszához és összedolgozzuk.
5. a masszát a formába öntjük és elsimítjuk, majd tetszés szerint kirakjuk eperrel.
6. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, végül az összetört túrót.
7. A citrom héját és a pudingot is hozzákeverjük.
8. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és több részletben a túrós krémhez forgatjuk.
9. A túrós masszát az eperre kanalazzuk, majd a sütemény tetejét is kirakjuk eperrel.
10. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 percig sütjük.
A tésztához a hozzávalókat mind egy tálba öntjük, és egybemorzsoljuk, egybegyúrjuk. A töltelékhez a túrót összekeverjük 2 csomag pudingporral, a cukorral és a megmosott mazsolával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 200 C-ra bekapcsoljuk, és amíg bemelegszik, összekeverjük a muffin masszáját. 2. A lisztben elvegyítjük a sütőport és a lereszelt citromhéjat. 3. Egy másik edény...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat a nádcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőtökpürét, a liszt egy részét, a fűszereket, majd az olajat és a rizstejet, végül a maradék lisztet és homogén masszává...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű