Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Boszorkánykrém maradék tojásfehérjével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg meghámozott, kockára vágott alma
5 tojásfehérje
1 evőkanál porcukor
csipet só
5 dkg mazsola
fél dl rum
1 rúd fahéj
4-5 szem szegfűszeg
2 evőkanál vaj
2 dl víz

Elkészítés:


A vajat egy lábasban megolvasztjuk, rádobjuk a kockára vágott almát és a fűszereket, majd ráöntjük a vizet. Lassú tűzön, fedő alatt teljesen puhára pároljuk.

A mazsolát egy-két órára rumba áztatjuk.

Ha az alma megpuhult, akkor leszűrjük, és botmixerrel pürésítjük. Megvárjuk, amíg kihűl. A tojásfehérjéket a cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan összefogatjuk az almapürét a tojásfehérje habbal, a tetejét megszórjuk rumba áztatott mazsolával és behűtve tálaljuk.


A tetejét csoki forgáccsal, apró csoki vagy marcipán tojásokkal, színes cukor gyönggyel is díszíthetjük, ez esetben forgassuk a krémbe a rumos mazsolát

Trükkök, tippek, praktikák:


Készíthetjük fele alma, fele körtével is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés szilvás
Bögrés szilvás

A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat. Egy tálba egy kis lisztet teszünk, és megforgatjuk benne a szilvát. Kiolajozott, zsemlemorzs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puncsos szelet
Puncsos szelet

A két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük. A fehérjéből keményre vert habot a liszttel együtt könnyedén hozzákeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gitka
Búrkifli leveles-vajas tésztából
Búrkifli leveles-vajas tésztából

Kimérünk 5dkg lisztet, 20dkg vajat, és a gyúródeszkára tesszük. Egy késsel elkezdjük aprítani a vajat, minél apróbb darabokra, és próbáljuk összevegyíteni a vajjal. Ha már késsel n...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Meggyes clafoutis
Meggyes clafoutis

Melegítsük elő a sütőt 175ºC fokra, közben pedig egy kevés vajjal kenjünk ki, majd egy kis liszttel szórjunk meg egy sütőformát. A kimagozott meggyet és a mandulaforgácsot szórjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk