1 kg meghámozott, kockára vágott alma
5 tojásfehérje
1 evőkanál porcukor
csipet só
5 dkg mazsola
fél dl rum
1 rúd fahéj
4-5 szem szegfűszeg
2 evőkanál vaj
2 dl víz
A vajat egy lábasban megolvasztjuk, rádobjuk a kockára vágott almát és a fűszereket, majd ráöntjük a vizet. Lassú tűzön, fedő alatt teljesen puhára pároljuk.
A mazsolát egy-két órára rumba áztatjuk.
Ha az alma megpuhult, akkor leszűrjük, és botmixerrel pürésítjük. Megvárjuk, amíg kihűl. A tojásfehérjéket a cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan összefogatjuk az almapürét a tojásfehérje habbal, a tetejét megszórjuk rumba áztatott mazsolával és behűtve tálaljuk.
A tetejét csoki forgáccsal, apró csoki vagy marcipán tojásokkal, színes cukor gyönggyel is díszíthetjük, ez esetben forgassuk a krémbe a rumos mazsolát
Készíthetjük fele alma, fele körtével is.
A hozzávalókat a túró és a barack nélkül összekeverjük. (Én robotgéppel szoktam) A túrót jól összetörjük, majd az alapmasszához adjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket az alapanyagokat összekeverjük.Közepes tepsibe öntjük és tetejét megszórjuk a gyümölccsel. közepes lángon, 30-35 percig sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás kivételével, minden hozzávalót egy tálban összemorzsolunk. Fontos, hogy a margarin szoba hőmérsékletű legyen. A kezünk melegétől is fog még lágyulni. Hozzáadjuk a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, majd előmelegített sütőben sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű