menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes keksz


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


 

25 deka zabpehely
25 deka puha vaj
25 deka cukor
25 deka liszt
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál vanília-aroma
2 teáskanál sütőpor/ szódapor
25 deka /étcsokoládé, dió, gyümölcsdarabok, banán stb/

Elkészítés:


A csokoládét, gyümölcsöt felvágjuk apró kockákra.
A vajat, a vaníliás cukrot és a cukrot habosra keverjük, ehhez jön a tojás, majd az aroma. Végül hozzáadjuk a sütőporos-lisztes zabpelyhet, és addig keverjük, amíg jól formázható, lágy masszát nem kapunk. Esetleg folyadékkal/ tej, vagy gyümölcslé / higítható. Ha kemény a massza nem lesz omlós! De idővel megpuhul, so elrontani nem lehet!
Pici golyókat formálunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk őket, majd 200°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Akkor van készen, amikor a széle aranybarnára sült. 

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nuss stangli
Avatar Borbély László Kedvelnék Avatar Semenei Angelika Kedvelnék
Nuss stangli

Összeállítjuk a tésztát. A diót, a reszelt citromhéjjal, a porcukorral, az 1 egész tojással és 1 tojássárgájával összegyúrjuk. Zsemlemorzsázott deszkán, ujjnyi vastagra, téglalap a...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Matildiko
Meggyes tiroli rétes
Meggyes tiroli rétes

A meggyet összekeverem a cukorral, és félreteszem kicsit állni. Majd leszűröm a levét, elkeverem benne a keményítőt, felforralom, hogy besűrűsödjön, és a meggyszemekhez keverem. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis diós varázs
Csokis diós varázs

A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Filléres sütike, tojás nélkül!
Filléres sütike, tojás nélkül!

A cukrot a vízzel, a vajjal és a narancshéjjal összekavarjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a szódabikarbónát beletesszük, a citromlét ráöntjük, ettől habos lesz. Majd a cukros keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk