25 deka zabpehely
25 deka puha vaj
25 deka cukor
25 deka liszt
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál vanília-aroma
2 teáskanál sütőpor/ szódapor
25 deka /étcsokoládé, dió, gyümölcsdarabok, banán stb/
A csokoládét, gyümölcsöt felvágjuk apró kockákra.
A vajat, a vaníliás cukrot és a cukrot habosra keverjük, ehhez jön a tojás, majd az aroma. Végül hozzáadjuk a sütőporos-lisztes zabpelyhet, és addig keverjük, amíg jól formázható, lágy masszát nem kapunk. Esetleg folyadékkal/ tej, vagy gyümölcslé / higítható. Ha kemény a massza nem lesz omlós! De idővel megpuhul, so elrontani nem lehet!
Pici golyókat formálunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk őket, majd 200°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Akkor van készen, amikor a széle aranybarnára sült.
A vajat habosra keverjük előbb a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgát, a citrom reszelt héját meg a levét, a vaníliás cukrot és ezekkel együtt is kikavarjuk. A tojásfehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral meg az olajjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól elkeverjük mindegyikkel. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kimért lisztet és a tejet kb. 40 C fokra langyosítjuk. Ez azért fontos, mert az élesztő ilyen hőmérsékleten tud megfelelően működni. 2. Egy kisebb keverőtálban kovászt készít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű