25 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
10 dkg pudingpor (nalam vanilia)
1 tasak vanilia
A margarint (legyen puha) kikeverjuk a porcukorral,vaniliaval
Utana hozza gyurjuk a lisztet
A vegen pedig a pudingport
A pudingpor lehet barmilyen izesitesu : vanilia,puncs,karamell...
Ha egy fajtát készítünk 10 dkg pudingpor kell, , ha két fajtát akkor 2 x 5 dkg
Vagyis,ha két fajtát akarumk, akkor, 2 felé osszuk a masszat es, az egyik felebe gyurjuk pl. vanilia pudingot, a masik felebe pedig pl. a puncsos pudingot...
Utana,dionyi gombocokat formalunk, sutopapirral kibelelt tepsibe rakjuk egymas melle, es villaval ,
mintát nyomunk a tetejere
Kozepes tuznel sussuk, es vigyazzunk,hogy ne egjen meg az alja, mert akkor kiszáradhat...
Egy 30X20 cm-es tepsit kirakunk a vajas keksszel. A pudingport elkeverjük a tojások sárgájával, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával, majd hozzáöntjük a tejet és csomóme...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A csokoládét törjük darabokra, majd tegyük egy habüstbe, ami elfér egy gyorsforralón. 2. Melegítsünk a gyorsforralóban vizet, de a víz nem érjen a habüstig. A lényeg, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA növényi tejet meglangyosítani a cukorral az élesztőt felfuttatni. Ebbe lehet tenni az útifűmaghéjat de külön is jó. A liszteket kimérni és összekeverni az élesztős tejjel. A sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk/olajozzuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a mazsolával. A vajat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű