25 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
10 dkg pudingpor (nalam vanilia)
1 tasak vanilia
A margarint (legyen puha) kikeverjuk a porcukorral,vaniliaval
Utana hozza gyurjuk a lisztet
A vegen pedig a pudingport
A pudingpor lehet barmilyen izesitesu : vanilia,puncs,karamell...
Ha egy fajtát készítünk 10 dkg pudingpor kell, , ha két fajtát akkor 2 x 5 dkg
Vagyis,ha két fajtát akarumk, akkor, 2 felé osszuk a masszat es, az egyik felebe gyurjuk pl. vanilia pudingot, a masik felebe pedig pl. a puncsos pudingot...
Utana,dionyi gombocokat formalunk, sutopapirral kibelelt tepsibe rakjuk egymas melle, es villaval ,
mintát nyomunk a tetejere
Kozepes tuznel sussuk, es vigyazzunk,hogy ne egjen meg az alja, mert akkor kiszáradhat...
Tészta: 20 dkg cukrot, 5 dkg margarint, 1 egész tojást és 2 ek. mézet habosra keverünk. 30 dkg lisztben elkeverünk 1 sütőport és a mézes masszához adjuk, majd 2 dl tejjel higítjuk....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tejet feltesszük főni.Kimérjük a cukrot és a búzadarát, vaníliás cukrot, sót, majd összekeverjük őket.Mikor forr a tej, takarékra vesszük a tűzhelyet, és folyamatos keverés melle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tészta alapanyagait összegyurjuk,amikor kellően összeállt,három részre osztjuk,kinyujtjuk tepsi nagyságura,és 180 fokon halványra sütjük./kb 12-14 perc/ A töltelék elkészítése:F...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: NehézA tojásfehérjéket verjük kemény habbá a citromlével és a (részletekben hozzáadagolt) előzetesen étkezési keményítővel elkever porcukorral. Óvatosan forgassuk bele a mogyorót. Fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű