Piskóta hozzávalói:
4 db M-es tojás
1 ek. Szafi Fitt negyedannyi édesítő (16 g)
kis csipet só (Himalaya só ITT!)
1 kk. bio citromlé (bio citromlé ITT!)
2 púpos ek. Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék (30 g) (Ch csökkentő lisztkeverék ITT!)
1 csapott ek. zsírszegény kakaópor (8 g) (kakaópor ITT!)
10 g folyékony kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
Töltelék hozzávalói:
300 g To-tu (tojás túró) (ToTu ITT kapható!)
100 g Szafi Fitt kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
30 g Szafi Fitt negyedannyi édesítő (negyedannyi édesítő ITT!)
1/2 kk. Szafi Fitt vanília őrlemény (vanília őrlemény ITT!)
1 ek. zselatin (12 g) (zselatin ITT!)
1 bio citrom héja
1 bio citrom leve (29 g)
160 g víz
Narancszselé hozzávalói:
2 narancs leve (106 g)
3 dl szénsavas ásványvíz
15 g Szafi Fitt negyedannyi édesítő (ha a narancs édes, lehet kevesebb is)
35 g Szafi Fitt vaníliás pudingpor (vaníliás pudingpor ITT!)
20 g zselatin
Piskóta készítése:
A tojásokat a sóval, a citromlével és az édesítővel gépi habverő segítségével habosra verjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet és végül a kókuszolajat.
25*25 cm-es szilikon tepsibe simítjuk a masszát.
Előmelegített sütőben 170 fokon alsó felső programon 17 perc alatt készre sütjük.
Krém készítése:
A zselatint feloldjuk 0,5 dl forró vízben.
A többi hozzávalót krémesre turmixoljuk, majd még melegen hozzáadjuk a zselatint.
Narancsréteg készítése:
A vaníliás pudingport, a zselatint és az édesítőt összeöntjük, majd csomómentesre keverjük a vízzel hígított narancslével.
Ezután alacsony hőfokon felmelegítjük, de figyeljünk rá, hogy ne forrjon fel!
A sütemény összeállítása:
A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, egyenletesen eloszlatjuk rajta a szintén kihűtött "túró"krémet és végül rásimítjuk a már félig dermedt zselét is.
Dermedésig hűtőbe tesszük.
Ebből a mennyiségből 16 szelet sütemény lesz.
Külön tálba mindkét tésztát összegyúrjuk. A piros színűbe beleszórjuk a tortadarát. 5-5 egyenlő részre osztjuk. A pirosakból gombocokat formálunk, a zöldeket ellapitgatjuk. A p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA muffin tepsibe papír kapszlikat teszünk, majd mindegyikbe belehelyezünk egy darab kekszet. A mascarponét, a tejföllel és a porcukorral krémesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a tojáso...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőtököt feldaraboljuk, tepsibe tesszük és a sütőben puhára sütjük. Kihűtjük, majd villával a tökhúst összetörjük. 2. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. 3. Egy kb. 20×35 ce...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük, el, hogy amíg a tésztát összegyúrjuk, az alma kihűljön. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a csipe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű