Családireceptkönyv.hu

RIZSES LECSÓ


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db nagy zöldpaprika
4 nagy paradicsom
1 nagy fej hagyma
8 evőkanál rizs
so, bors, keves piros paprika
olaj a hagyma parolasahoz

Elkészítés:


A paprikakat megmostam, kicsumaztam,es kockakra vagtam.
A paradicsomokat is megmostam, es szinten kockakra vagtam.
A hagymat vekonyan felszeleteltem.
Egy teflon edenyben a hagymat uvegesre paroltam, hozzaadtam a felkockazott paprikat, es egyutt is paroltam egy keveset.
Utana hozzaadtam a paradicsomot, es a fuszereket.
Osszekevertem, hozzatettem a rizset, felontottem annyi vizzel,hogy jol ellepje.
Alacsony tuzon, lefedve hagytam főni.
Amikor a rizs megpuhult, akkor elzartam a langot.
Hagytam lefedve kb. 20 percet, hogy az izek jol osszerjenek...

Trükkök, tippek, praktikák:


A lecsó balkáni eredetű étel, de Európában szinte mindenhol eszik.

Annyi szent, gyors és energiaszegény vacsorát tudhatunk magunkénak, ha nem zsíron főzzük, és nem eszünk meg hozzá fél kiló friss, ropogós fehérkenyeret, aminek a héjával majd kitunkoljuk a szaftot.

Lehet mélyhűteni és tartósítani...

RIZSES LECSÓ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Frissítő kúra
Frissítő kúra

Elkészítés: Az apróra vágott céklát, almát és sárgarépát tegyük egy turmixgépbe, majd pépesítsük. Adjuk hozzá a kifacsart citrom és narancsok levét, majd egyenletesen keverjük bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
MAJONÉZES VINETTA ( PADLIZSÁN )
MAJONÉZES VINETTA ( PADLIZSÁN )

A venettat megsutom ( en sutoben szoktam ), megtisztitom,es, vinettavagoval osszevagom. A hagymat aprora vagom. Elkeszitem a majonezet : Egy tojas sargajat osszekeverek egy csap...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Svájci rakott tojás - OK
Svájci rakott tojás - OK

1. 5 dkg vajon sóval, törött borssal ízesítve addig pároljuk a megtisztított, felszeletelt gombát, amíg saját levét el nem főtte. 2. Kivajazunk egy mély tűzálló tálat, beleszór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Szalonnás burgonyaropogós
Szalonnás burgonyaropogós

A burgonyát megmossuk, héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd megpucoljuk, burgonyanyomón áttörjük. Elkeverjük az apró kockákra vágott szalonnával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk