Családireceptkönyv.hu

ROMÁN MITITEI-MICS-ROSTON SŰLT HÚSKOLBÁSZKÁK


Írta:

Elk. idő: 2 ora
Adag: 10 főre
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1/2 kg serteshus
1/2 kg marhahus
3 teáskanál csombor
3 dkg so
fokhagyma,ízlés szerint
1 teáskanál szódabikarbóna
húslé ( (minden 1 kg húshoz, 500 gr)
őrölt feketebors ((ízlés szerint)

Elkészítés:


A húsokat legalább 2-3-szor ledaráljuk, hogy pasztaszerű anyag legyen. Hozzáadjuk a fűszereket és a húslevet. Legalább 24 órát a hűtőszekrényben hagyjuk érlelődni.
Vizes kézzel hosszú, kolbász alakú hengerekre formázzuk. (Kolbásztöltővel is kézíthetjük).
Szenes grillen, vagy kevés zsíradékon megsütjük...
Mustárral, reszelt tormával,ketchuppal, tálalni...ki mivel szereti...

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipikus román étel, melynek elkészítése zónáról zónára más. Tehát itt is érvényes az Ahány ház, annyi szokás közmondás.
Romániában szinte minden üzletben található készen megformázva. Nekünk csak az a feladatunk, hogy megsüssük. Általában roston sütik, de grill hiányában készülhet egy serpenyőben is. Persze az igazi füstös ízt a szénen sütött változatban találhatjuk meg.
Az aki maga akarja elkészíteni az alapot rengeteg recept áll a rendelkezésére. Kicsit macerás, de megéri...

ROMÁN MITITEI-MICS-ROSTON SŰLT HÚSKOLBÁSZKÁK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Sajtos, szalonnás rakott krumpli újburgonyából
Sajtos, szalonnás rakott krumpli újburgonyából

A burgonyát megmossuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és felszeleteljük. Egy hőálló edényt kikenünk olajjal és a megfőtt, leszűrt...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Most egy tejfölös, krumplis egytálétel receptjét mut
Most egy tejfölös, krumplis egytálétel receptjét mut

A lereszelt krumplit egyenletesen terítsük bele egy vajjal kikent tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg és a kedvelt fűszereket se felejtsük el. Egy edénybe öntsünk bele kevés olvasztott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás tésztába tekert virsli
Burgonyás tésztába tekert virsli

A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk